Recenzie „Asasin la feminin” (Alina Marinescu #1) de Monica Ramirez

de | ian. 20, 2017 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți

Pe Monica Ramirez, autoarea, am descoperit-o, mai întâi, în scurta aventura piraterească a lui Kit Black. O poveste smulsă parcă din inima Piraților din Caraibe. Și cum povestea a fost mult prea scurtă, iar Monica Ramirez scrie mult prea frumos,  am trecut la seria Alina Marinescu.

Asasin la feminin, primul volum al seriei, ne introduce în lumea spionajului, a operațiunilor secrete și a departamentelor de informații și apărare națională. Și nu o face oricum, ci folosind toată forța brută de care este nevoie. În lumea agenților de elită și a asasinilor perfecți ai Monicăi Ramirez nu există loc de ponei roz și jocuri demne de Mr. și Mrs. Smith. Alex și Alina nu sunt personajele norocoase ale unei povești de iubire.

Monica Ramirez îți dă șansa de a fugi de fantasmagorii și de a intra în realitatea durilor. Agentul 007 este simplă iluzie pe lângă Alex Therein, iar de Alina Marinescu ce să mai spun: Afrodita înarmată cu sânge rece și instinct de asasin (la feminin). Asasin la feminin nu este o carte pe care să o citești în treacăt. Trebuie să fii pregătit să intri în lumea secretă a asasinilor perfecți, fiindcă nu ai partea supranaturalului care să te rupă din realitate. Ai doar o realitate înfricoșătoare ascunsă în realitatea cotidiană.

Din secunda în care SSO au pus ochii pe Alex Ștefănescu, viața și identitate lui a fost spulberată ca și cum nu ar fi existat. Nu numai că agenția s-a ocupat să-i întărească fizicul și să-l transforme într-un agent operațional perfect, dar i-au distrus și psihicul, pentru a fi siguri că au construit asasinul ideal. Alex Ștefănescu a devenit Alex Therein, minunea SSO, omul capabil de a duce orice misiune, oricât de grea, la bun sfârșit. Expert, de asemenea, și în arta seducției, este trimis pe urmele Alinei Marinescu, o tânără promițătoare, ce sub antrenamentul aferent se poate transforma, la rândul ei într-un agent de elită.

Te‑ai întrebat vreodată ce simți când omori pe cineva? Când privești în ochii cuiva și apeși pe trăgaci, ori îi tai gâtul și simți un val de sânge fierbinte pe mână?

Recrutarea Alinei nu aduce doar un agent de elită în SSO ci și scânteia dragostei în sufletul crezut pierdut al lui Alex. Desemnat mentorul Alinei, va face chiar și imposibilul de a o ține în viață, chiar și să treacă de partea inamicilor. Dar va putea oare să plece așa ușor din SSO? În lumea lor nu există scăpare, viață, identitate și mai ales iubire.

Alina, la rândul ei poate deveni mașinăria perfectă, dar în nici un caz nu va renunța la sufletul ei. Va face orice va fi nevoie pentru a și-l păstra și mai ales, va face imposibilul pentru a ajunge la el, la acel Alex la care visează. Realitatea poate fi crudă, dar mereu te poți retrage în visare, mereu poți avea speranța. Dar oare, Alex, agentul de elită, mai poate fi salvat sau, mai ales, se va lăsa salvat?

El avea gust de vin şi condimente, de experiență şi dorinţă. Aroma masculină unică a lui Alex. Dar de fiecare dată era diferit şi de fiecare dată era insuficient.

Alina și Alex nu sunt niște personajele tipice ale unei povești. Sunt două suflete înlănțuite, ce sunt forțați să se iubească cu aceeași intensitate cu care se urăsc. Vor putea cei doi să treacă peste neîncrederea, manipularea și jocurile haine la care se supun?

Dacă vrei să vezi cu adevărat fața dură a lumii spionajului și a departamentelor secrete trebuie neapărat să citești seria Alina Marinescu. De ce? Fiindcă spionajul în lumea Alinei Marinescu este echivalent cu o distrugere fizică și psihică și apoi remodelarea individului din piesele majore ce au supraviețuit operațiunii.

Nu citești Alina Marinescu pentru a fi menajat ci pentru a te lovi de realitatea dură ce va face cu mult mai dulce scânteia de pasiune ce se va aprinde între personaje. Totul este real: distrugerea, manipularea, frica- nu de durerea fizică cât de cea psihică-, neșansa la o viață obișnuită, cotidiană, lipsa căldurii depline a celuilalt. Dar dragostea? Oare ea va fi reală sau doar iluzia adrenalinei?

-Cine ai fi dacă ai deveni dintr‑o dată liber? Ce‑ai face?

-Aş călători prin lume, răspunse aproape şoptind. Cu tine.

Alina îl privi surprinsă, neaşteptându‑se la un astfel de răspuns.

–De ce?

–Pentru că vreau s‑o văd prin ochii tăi, să‑mi aduc aminte cum era să am încredere în oameni. Vreau să mă uit la lucruri şi să le văd doar frumuseţea, nu să caut urâţenia care se ascunde sub ele.

Titlu: ASASIN LA FEMININ (ALINA MARINESCU #1)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2077

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth
Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth

Romanul "Animal pe moarte" de Philip Roth realizează o meditație profundă asupra iubirii, morții și trecerii timpului, străbătută de un fir narativ complex și captivant. Romanul explorează relația dintre un profesor universitar în vârstă, David Kepesh, și o tânără...

Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom
Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom

  Psihologul și psihanalistul Irvin D. Yalom, autor al mai multor lucrări de psihoterapie, a delectat publicul larg și cu câteva romane, între care și “Problema Spinoza”. Acest volum dezvoltă în paralel două planuri, la distanța de câteva secole, care se...

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Offf, uite cum imi faci tu sange rau 🙁 . Nu am citit nimic de Monica R. iar seria aceasta a inceput sa ma atraga foarte mult.
Acum tu m-ai intarit convingerea ca trebuie sa iau seria 🙂