Recenzie ” Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi

Titlu: Cartea Celor Cinci Cercuri
Autor: Miyamoto Musashi
An apariție : 2018
Editura: Herald
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: Publicistica, eseu
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 10.10.2018
Nota recenzorului: 6/10

🔥 CARTEA CARTEA CELOR CINCI CERCURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Exemplu de virtute și abnegație, niponul Miyamoto Musashi este maestrul indestructibil al samurilor și al istoriei acestora, contribuind într-un mod copleșitor la iluminarea acestei arte.

” Cartea celor cinci cercuri” este testamentul lui Miyamoto Musashi, încercarea de transmitere a unor povețe și de formare a unor discipoli care să ducă mai departe valorile tradiționalismului nipon, păstrat cu sfințenie de rigorismul unei etici indestructibile în care șintoismul și confucianismul se împletesc într-un șuvoi al trăirii intense între ascetism și teribilism, departe de instinctul de turmă și totuși aproape de regulile societății.

Este greu de înțeles cu adevărat lumea niponă dacă o privești din exterior, de dincolo de pereții crisalidei, fragili și totuși terifiant de trainici. Incisivitatea dăruirii este perfect întruchipată de existența lui Miyamoto Musashi, dar mai ales de gândurile lui de după împlinirea vârstei de treizeci de ani, dezvoltând un veritabil labirint al gândirismului aflat în modelarea sau remodelarea verbului a fi aflat în strânsă corelare cu văpaia tumultoasă a Adevărului Absolut.

Simbolistica niponă dusă până la perfecțiune într-o etalare a datoriei sacre, cunoaște în scrierile lui Musashi seraficul simplității din care izvorăște nestingherită pacea lăuntrică și respectarea datoriei, făcând din verbul a fi cu mult mai mult decât o conjugare frumos îmbălsămată de necesitățile efemere și materiale ale omului prins între nimicnicie și cosmologie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Miyamoto Musashi.

O carte care șlefuiește și ghidează sufletele care încă oscilează între ceva și altceva.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA CARTEA CELOR CINCI CERCURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

dezvelirea spiritualități nipone din vremuri tulbure este demnă de admirat

Aspecte Negative:

pentru occidentali este aproape imposibil să pătrundă întru totul în secretele lumii nipone

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.