Recenzie „Frumoasa și Bestia” de An Leysen

Titlu: Frumoasa și Bestia
Autor: An Leysen
An apariție : 2017
Editura: Editura Univers Enciclopedic
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Recenzie de Adela Ptr.
Publicată la 16.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA FRUMOASA ȘI BESTIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Există atâtea povești câți cititori… și tot atâtea povestiri câți naratori. Din această perspectivă, recenzia noastră se coagulează în jurul basmului „Frumoasa și Bestia” în varianta lui An Leysen, apărută la Editura Univers Enciclopedic Junior.

Astfel, având ca punct de plecare celebra poveste cu același nume, „Frumoasa și Bestia” apare într-o lumină nouă, revelând o perspectivă „plină de prospețime”. În accepția lui An Leysen, basmul este sincronizat valorilor lumii contemporane, sensibilității acesteia.

Prin intermediul personajelor sale, autoarea explorează valori și calități și problematizează defecte. În sensul acesta, Frumoasa, sora Frumoasei sau Bestia își depășesc rolurile de simpli actanți, devenind simboluri. Spre exemplu, Frumoasa  transmite un puternic mesaj despre valențele lui „a fi mărinimos”, dar și despre dragostea pentru lectură. În antiteză cu ea apare sora, mereu preocupată de aspectul fizic și validând superficialul.

Frumoasa și Bestia se individualizează ca personaje nu doar prin gradul de participare la acțiunea basmului. Firul narativ îi evidențiează și prin grafia textului. Ba mai mult decât atât, ilustrațiile care zugrăvesc povestea le subliniază caracterul singular.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de An Leysen.

Deși nu impresionează prin originalitatea subiectului, basmul „Frumoasa și Bestia” își revelează valoarea prin intermediul caracterului moralizator cu care autoarea îl înzestrează. În subsidiar, textul vorbește despre puterea dragostei în schimbarea condiției umane sau despre importanța lecturii în dobândirea virtuților nepieritoare.

 

Sursa foto: site-ul Editurii Univers Enciclopedic

🔥 CARTEA FRUMOASA ȘI BESTIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.