Recenzie “Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg

Titlu: Viața Secretă A Marilor Scriitori
Autor: Robert Schnakenberg
An apariție : 2017
Editura: ART
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Recenzie de Oana Maria Stefan
Publicată la 15.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

ACUM GĂSEȘTI VIAȚA SECRETĂ A MARILOR SCRIITORI PE:

Citind “Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg, am aflat tot felul de curiozități și dedesubturi despre viața și cariera scriitorilor noștri îndrăgiți. Sau nu. M-am amuzat, dar m-am și mirat. Și cu toate că în carte sunt amintiți mai mult de 40 de scriitori celebri, parcă aș mai fi vrut picanterii despre autori.

Nu degeaba spunea cineva pe Goodreads că este minunat să păstrezi această carte pe măsuța de cafea în living. Pentru a fi răsfoită de musafiri și prieteni când te vizitează. Este ca o adevărată enciclopedie funny!

“Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg este o carte amuzantă ce dă multe din casa scriitorilor cunoscuți

Eu cred că ar fi fain să existe și o carte cu picanterii despre viețile si carierele mai multor scriitori contemporani. Că doar nici ei nu-s mai ușă de biserică decât au fost cei clasici. Un volum minunat, cu desene sugestive și nenumărate secțiuni “Știai că?” ce te fac să vezi altfel lumea cărții. Numai bun de răsfoit de tine și de prietenii tăi pentru “culturalizare”.

Încă de când am văzut această carte la alți iubitori de carte și bookstagrammeri, am zis că trebuie să o am și eu. Pasionată fiind de carte, de mistere și de curiozități despre oamenii celebri, trebuia să pun mâna pe cartea asta. Din ea afli o mulțime de secrete sau întâmplări neobișnuite din viața și cariera scriitorilor tăi preferați. Afli despre începuturile lor în lumea literaturii, despre joburile lor mai puțin legate de carte. Dar și despre viețile lor amoroase. Mai ales despre asta.

Ești pudic? Ei bine, poate că volumul “Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg nu este potrivit pentru tine. Dar de ce să nu tragi un pic cu ochiul la nebuniile definitorii autorilor celebri, atunci când nu te vede nimeni? În plus, vei afla și despre cei care aveau o mare pasiune pentru droguri, băutură, cafea sau … copii. Da, cartea este scandaloasă, dar și tare amuzantă și ironică.

E mai interesant atunci când nu iei totul în serios, să știi!

Pentru că pe lângă povești dintre cele mai uimitoare despre adulter, crime și sex, vei da și de legende literare

Vrei să știi peste ce scriitori mari vei da în scrierea de față? Ai de unde alege! De la dramaturgul britanic William Shakespeare și până la postmodernistul american Thomas Pynchon, vei citi despre o mulțime de celebrități din scriitură cu ale lor povești formidabile.

Și dacă nu e de ajuns că vei afla despre Mark Twain, Jack London, Franz Kafka, Agatha Christie sau J.D. Salinger, atunci poate rivalitățile sau prieteniile lor cu alte personaje faimoase, te vor atrage mai mult.

Eu recomand antologia picantă “Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Schnakenberg celor curioși despre lumea literaturii. Orice pasionat de citit trebuie să aibă această carte în biblioteca sa.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.