Recenzie “Fata din tren” de Paula Hawkins

by | Feb 26, 2018 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA DIN TREN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

” Fata din tren” de Paula Hawkins este un roman de factură psihologică , un thriller bine realizat, menit să te țină în suspans.

Mă bucur că , în ciuda faptului că de obicei nu citesc thrillere, m-am hotărât să citesc această carte, care te devorează pagină cu pagină , dându-ți exact cantitatea de informații pentru a te face să devii dependent, să pornești singur ca un polițist în urmărirea și rezolvarea cazului.

Viaţa nu e un paragraf şi moartea nu e ceva între paranteze.

Povestea se centrează pe viața lui Rachel, un adult , care întâmpinând tot mai multe greutăți , se abandonează în patima alcoolului. Dacă înainte de toate acestea, Rachel era o persoană fericită, ceea ce îi schimbă firul vieții este conștientizarea faptului că nu poate avea copii. Acest eveniment declanşază și alte nemulțumiri, astfel încât , în curând Rachel divorțează de Tom.

Motivul principal al divorțului a fost relația infidelă pe care Tom o exercită faţă de personajul principal, acesta având o relație cu o altă femeie, Anna , relație din care rezultă și o fetită.

După doi ani de la divorț, viața lui Rachel are un traseu bine stabilit: în fiecare dimineață merge cu trenul pe un traseu bine stabilit spre Londra . Aici, văzând un cuplu , zi de zi, ea își creează o poveste despre iubire adevărată , dându-le și nume celor două persoane, ” Jess” , respectiv “Jason” .

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paula Hawkins

Povestea i se năruie  însă,când descoperă că Jess este de fapt Megan, care este anunţată ca fiind dispărută de către poliție.

Rachel începe să îşi pună toate informaţiile cap la cap,pentru a descoperi ceea ce s-a întâmplat cu Megan, ca într-un puzzle, pe care , ce credeţi, va reuşi sau nu să îl rezolve?

Cartea oferă şi posibilitatea de a putea lăsa cititorului libertatea de a crede cine este persoana culpabilă până la aflarea adevărului, purtându-ne printr-o serie de evenimente acoperite cu mister.

Cine îmi poate garanta că, odată ce voi fugi , nu îmi voi da seama că nici asta nu mai e destul? Cine îmi poate spune că nu voi ajunge să simt exact ceea ce simt acum – că nu sunt în siguranţă, ci că sunt sufocată, prizonieră?Poate că iar o să vreau să fug şi apoi iar şi ,în cele din urmă, voi sfârşi înapoi pe acele şine vechi de cale ferată, pentru că nu mă voi mai putea duce nicăieri în altă parte. Poate. Poate că nu. Trebuie să-ţi asumi riscul, nu?

🔥 CARTEA FATA DIN TREN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fata Din Tren
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 1226 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 38 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments