Recenzie: „Stephen Hendry – Eu și masa” de Stephen Hendry

de | ian. 17, 2020 | Recenzii cărți, Sport

Snooker-ul este sportul meu preferat, un sport nobil și de strategie. Poate unii îl consideră plictisitor, dar eu trebuie să îi contrazic vehement. Urmăresc cu fidelitate acest sport de aproape 15 ani și mă bucur atunci când văd cum îi crește popularitatea, cum din ce în ce mai mulți oameni sunt fascinați de acest fenomen și îl urmăresc sau practică. Idolul meu este Ronnie O’Sullivan, însă asta nu înseamnă că nu urmăresc și alți jucători din circuit, fie ei activi sau nu.

On nume răsunător  în snooker este Stephen Hendry, campionul mondial suprem, cu 7 titluri câștigate. Unii spun că el este cel mai bun jucător din toate timpurile, eu nu sunt de acord, dar nici nu mă agit foarte mult să demonstrez contrariul. Fiecare are gusturile sale și își creionează preferințele după cum dorește. Am fost însă foarte curioasă să îi citesc biografia lui Hendry, mai ales că eu mereu l-am urmărit prin prisma relației sale zbuciumate cu Ronnie. Deși s-a retras în 2012, a rămas comentatorul celor de la BBC și nu se dezlipește de sportul care i-a adus faima.

În cartea „Stephen Hendry – Eu și masa” intrăm în mintea acestuia și aflăm clar momentele marcante dar și detalii personale pe care nu le-a împărtășit până acum. Așa cum am spus mai sus, nu l-am urmărit pe Hendry, dar parcă mereu am consider că este puțin răutăcios în relația cu Ronnie și de fiecare dată s-a considerat superior, poate și pentru că se simțea amenințat de un jucător mult mai tânăr decât el. Ce credeți? Nu m-am înșelat, dar evident, este om, cu sentimentele și îndoielile sale. O bună perioada de timp a dominat snooker-ul, fiind un tânăr care venea să curme supremația greilor din sport, celor precum Steve Davis sau Ray Reardon. Dar acum, practic istoria se repetă și Hendry se vede amenințat și poziția sa se clatină. Am aprecia sinceritatea lui și modul în care și-a expus punctul de vedere. Mi-a plăcut că nu i-a fost frică să dezvăluie detalii personale și sunt convinsă că acestea au fost sincere, pentru că nu a ezitat să se auto- proclame personajul negativ, dacă așa a fost situația reală. Știți de obicei cum sunt aceste cărți… Personajul care povestește se apără sau încearcă să se scuze, însă aici nu a fost așa… A greșit, a avut multe realizări pe plan profesional și atunci când a consider că este timpul să se retragă, a făcut-o. Acum urmărește din scaunul de comentator  lumea dinamică al acestui sport și consideră că este acasă. Nu exclude să se întoarcă în calitate de jucător, măcar să mai simtă o dată emoțiile competiției.

O carte sinceră și ușor de citit, despre un sport care mă fascinează, cu tot felul de insights și informații extrem de interesante pe care le-am citit cu maxim de interes. Recomand mai ales iubitorilor de snooker, dar și celor care vor să afle cât mai multe despre istoria acestui sport frumos.

Titlu: EU ȘI MASA
Autor: Stephen Hendry
An apariție : 2019
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 629

Alte recenzii de la Stephen Hendry:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano
Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano

Ann Napolitano a scris o poveste despre iubire și durere, despre familie și forța ei, despre traume și vindecare, dar mai ales despre schimbare pentru că despre asta este până la urmă viața. Despre schimbare. Este o poveste ce analizează și despică asumarea unor...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 3 luni, 22 zile și a scris până acum 564 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments