Top 20 de cărți de dezvoltare personală

Piața de carte abundă în cărți de dezvoltare personală și acestea sunt esențiale pentru persoanele autodidacte, care pun accent pe informațiile primite din diferite surse care îi inspiră. Nu trebuie neapărat să citeșți despre oameni  importanți ci despre persoane care au ceva de spus și cu care rezonezi într-un mod sau altul. Fie că ti se adresează un președinte de stat, fie că citești o carte scrisă de o persoană mai puțin cunoscută, este suficient ca aceasta să aibă un mesaj și să dorească să își facă auzită povestea. Business, politică, habits, relații sau afaceri, aceste cărți de dezvoltare personală îți pot schimba perspectiva dacă știi cum să aplici cele învățate și in viața reală.

1. Termină cu văicăreala și fă ceva cu viața ta! de Larry Winget

Termină cu vaicăreala și fă ceva cu viața ta! te împinge în afara zonei tale de confort şi Winget nu-ţi va permite să scapi cu scuzele pe care noi toţi le găsim atât de mângâietoare. Singura persoană pe care o poţi acuza pentru orice ţi s-a întâmplat vreodată în viaţă este cea pe care o vezi în oglindă. Şi este, de obicei, ultima persoană pe care majoritatea dintre noi ar vrea s-o acuze.

Găsești cartea Termină cu văicăreala și fă ceva cu viața ta pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

2. Jurnalul unui milionar. Cum pot oamenii obişnuiţi să obţină succese extraordinare de Steven K. Scott

Jurnalul unui milionar nu este un ghid de făcut milioane, deşi sfaturile cuprinse în el te vor conduce cu siguranţă într-acolo. El te îndrumă pas cu pas către succes, în orice domeniu, la orice vârstă. Jurnalul urmăreşte viaţa lui Steve Scott, student mediocru şi angajat ratat, care devine un întreprinzător de succes.

Găsești cartea Jurnalul unui milionar pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

3. Ghidul carierei pentru absolvenţii universitari. Cum să demaraţi cu succes către un viitor strălucitor de Shirley Jenner

Într-un univers al slujbelor tot mai diverse, această carte vă îndrumă paşii de-a lungul întregului proces de recrutare.

Găsești cartea Ghidul carierei pentru absolvenţii universitari pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

4. De la bine la excelent. Fă-ţi viaţa mai frumoasă! de Zig Ziglar – cărți de dezvoltare personală

În paginile cărţii de faţă, autorul are în vedere trei mari coordonate esenţiale ale succesului: pasiunea, performanţa şi scopul nostru în viaţă. Ceea ce-l distinge pe Ziglar de alţi autori de literatură motivaţională este realismul cu care tratează fiecare dintre aceste trei subiecte.

Găsești cartea De la bine la excelent pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

5. Cum să scăpați de obiceiurile proaste de Gary McClain, Suzanne LeVert

Sfaturi utile, pentru a face diferenţa între obiceiurile proaste şi cele bune. Explicaţii accesibile, privind modul de funcţionare a obiceiurilor. Idei inedite, pentru identificarea şi stăpânirea poftelor.

Găsești cartea Cum să scăpați de obiceiurile proaste pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

6. Paşi simpli către vise imposibile. Cele cincisprezece secrete ale oamenilor de succes de Steven K. Scott

De ce unii oameni îşi realizează visele, oricât de imposibil ar părea acestea de atins, în timp ce majoritatea nu-şi împlinesc nici măcar o parte dintre ele? Răspunsul la această întrebare este simplu. Şcoala ne programează să fim mediocri, iar noi ne împăcăm cu această idee.

Găsești cartea Paşi simpli către vise imposibile pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

7. Şapte greşeli prosteşti pe care oamenii inteligenţi le fac în relaţia de cuplu de Carolyn N. Bushong

Când prăjitura nu creşte, glazura e sărată şi umplutura acră, fiecare presupune, fără să stea pe gânduri, că partenerul său a greşit ceva. Niciunul nu va pune la îndoială reţeta sa.

Găsești cartea Şapte greşeli prosteşti pe care oamenii inteligenţi le fac în relaţia de cuplu pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

8. Da! Cum vă pregăteşte un „nu“ pentru acel „da“ care vă modelează viitorul de John Fuhrman – cărți de dezvoltare personală

Pornind de la principiul foarte cunoscut care spune că „nu poţi ajunge mare, dacă n-ai fost mai întâi mic“, John Fuhrman susţine un punct de vedere extrem de clar: nu poţi atinge succesul, dacă n-ai cunoscut mai întâi eşecul.

Găsești cartea Da! Cum vă pregăteşte un „nu“ pentru acel „da“ care vă modelează viitorul pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

9. Antrenamentul memoriei. Pocket Business de Annette Brunsing

Cartea este destinată celor a căror profesie necesită memorarea unor nume, numere şi fapte, dar şi celor care doresc să îşi îmbunătăţească aceste abilităţi în viaţa personală. Şi unii, şi alţii vor avea de câştigat de pe urma cărţii, care oferă metode eficiente pentru învăţare şi memorare.

Găsești cartea Antrenamentul memoriei. Pocket Business pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

10. Cum a făcut idiotul ăsta de s-a îmbogăţit şi eu nu? de Robert Shemin

Acum însă, fie că ai încercat să faci bani dar n-ai prea reușit, fie ți-a lipsit curajul de a îndrăzni mai mult, îți va fi ușor, căci ai sub ochi unealta de care aveai nevoie.

Găsești cartea Cum a făcut idiotul ăsta de s-a îmbogăţit şi eu nu? pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

11. Experiența noilor începuturi. O abordare revoluționară în procesul dezvoltării personale de John F. Demartini

Cartea doctorului John Demartini prezintă cititorului o metodă inedită de a depăși obstacole psihice, mentale și chiar fizice în contextul social contemporan. Pornind de la propria experiență de viață, la care adaugă studiile specializate, dr. Demartini a construit un sistem propriu de comportament care poate asigura sănătatea psihică și fizică.

Găsești cartea Experiența noilor începuturi pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

12. Nu e sfârşitul lumii. Dezvoltarea rezilienţei şi optimismului, în vremurile schimbării de Joan Borysenko

 

Cunoaştem cu toţii persoane puternice şi energice, care îşi revin după situaţii dificile şi îşi creează viaţa pe care şi‑o doresc. Vestea bună este că rezilienţa nu e doar un cadou ereditar, de care se pot bucura câţiva norocoşi, ci este o abilitate pe care toţi oamenii o pot exersa şi stăpâni.

Găsești cartea Nu e sfârşitul lumii. Dezvoltarea rezilienţei şi optimismului, în vremurile schimbării pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

13. Cum să devii o nouă persoană până vineri. Cum să te accepţi pe tine însuţi, să-ţi dezvolţi încrederea de sine şi să-ţi schimbi viaţa în 5 zile de Kevin Leman – cărți de dezvoltare personală

Cu ironia sa obişnuită şi psihologia sa de raţionalist, dr. Kevin Leman te ghidează de-a lungul planului tău de acţiune în cinci zile. Vei învăţa să accepţi adevărul despre tine însuţi, să‑ţi dezvolţi încrederea de sine identificând minciunile pe care ţi le spui singur şi eliminându‑le odată pentru totdeauna şi îţi vei schimba viaţa străduindu-te să devii ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Găsești cartea Cum să devii o nouă persoană până vineri pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

14. Schimbarea ca oportunitate. Reinventează-ţi viitorul prin cele 8 stadii ale schimbării de Ralph Bruksos

Departe de a fi un compendiu sec care analizează punctual etapele managementului schimbării, Schimbarea ca oportunitate ne oferă exemple concrete prin care Ralph Bruksos ne demonstrează convingător că schimbarea de orice fel are întotdeauna o latură pozitivă, iar dezvoltarea personală şi succesul nu pot surveni în lipsa unor puncte de cotitură în viaţa personală şi în cea profesională.

Găsești cartea Schimbarea ca oportunitate pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

15. Screw it, let`s do it: Lecţii din şcoala vieţii de Richard Branson

Screw It, Let`s Do It înseamnă să crezi că poţi face un lucru, chiar dacă alţii sunt sceptici. Trebuie doar să încerci şi iar să încerci, până când reuşeşti.

Găsești cartea Screw it, let`s do it pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

16. Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare. Un fel de poveste a vieții mele de Scott Adams – cărți de dezvoltare personală

Scott Adams a eșuat probabil în mai multe lucruri decât orice altă persoană pe care o cunoști sau de care ai auzit. Și atunci cum a reușit el să se transforme, în numai câțiva ani, dintr-un corporatist ghinionist cu eșecuri repetate în creatorul lui Dilbert, una dintre cele mai faimoase cărți de benzi desenate din categoria sa?

Găsești cartea Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

17. Urmează-ți inima de Andrew Matthews

Inima îţi spune că ceva nu-i în regulă cu viaţa pe care o trăieşti? Cauţi sensul existenţei tale? Ascultă îndemnul inimii şi fă o schimbare.

Găsești cartea Urmează-ți inima pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

18. Tehnica organizării lucrurilor. Sistemul imbatabil pentru a-ţi organiza casa, biroul şi viaţa de Julie Morgenstern

Organizarea pornită din interior înseamnă crearea unui sistem bazat pe propria-ți personalitate, pe nevoile și pe scopurile tale. Organizarea reușită te obligă să privești problema în ansamblu, nu doar unul din elementele ei și, prin urmare, sistemul pe care îl dezvolți va fi complet.

Găsești cartea Tehnica organizării lucrurilor pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

19. Schimbă-ți întrebările, schimbă-ți viața. 10 sfaturi pentru o gândire investigativă de Marilee Adams

Puține cărți îți oferă șansa să schimbi totul în viață, începând cu planul profesional și terminând cu relațiile personale. Schimbă-ți întrebările, schimbă-ți viața reușeste să modifice complet modul de a gândi și de a acționa al oricui, fără nici un efort.

Găsești cartea Schimbă-ți întrebările, schimbă-ți viața pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

20. Începe cu răspunsul de Bob Seelert – cărți de dezvoltare personală

Dacă doriți ca businessul și cariera voastră să atingă culmile succesului și organizația voastră să atingă nivelul maxim de evoluție este nevoie să fiți conștient încotro vă îndreptați înainte de a vă stabili traseul de parcurs. Trebuie să Începeți cu răspunsul.

Găsești cartea Începe cu răspunsul de Bob Seelert pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!