Top 20 de cărți fantasy care te vor purta prin alte lumi

1. Evermore. Seria Nemuritorii (Vol. 1) de Alyson Noel

De când un teribil accident a curmat vieţile membrilor familiei ei, Ever poate vedea aure, auzi gândurile oamenilor şi afla întreaga poveste a unui om doar printr-o simplă atingere. Încercând cu disperare să îşi înăbuşe abilităţile şi să evite contactul cu oamenii, ea ajunge să fie văzută ca o ciudată la şcoală… dar totul se schimbă în momentul în care îl întâlneşte pe Damen.

2. Luna albastră. Seria Nemuritorii (Vol. 2) de Alyson Noel

Ever călătoreşte în altă dimensiune, cea magică a ţinutului verii, unde află secretele trecutului chinuit al lui Damen, un trecut pe care el i l-a ascuns mereu. Dar, în timpul eforturilor ei de a-l salva pe Damen, Ever descoperă un text vechi în care este descris mecanismul de funcţionare al timpului.

3. Fetiţa Celei de a Şasea Luni (Vol. I) de Moony Witcher

Genul fantasy se dovedeşte inepuizabil. Cei fascinaţi de personajul Harry Potter se pot întâlni acum cu o versiune feminină a lui: micuţa Nina, o fetiţă de zece ani care, altminteri, este asemenea oricărui copil în clasa a cincea, doar că.. studiază alchimia şi are puteri magice.

Găsești cartea Fetiţa Celei de a Şasea Luni pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

4. Cheia alchimistului de Cristina Brambilla

Nu se întâmplă oricui să descopere într-o dimineaţă că tatăl lor este un mag alchimist. Că în casa lor lucrează un gargui morocănos, dornic să redevină un maiestuos leu zburător. Că oraşul unde tocmai s-au mutat, Veneţia, este un labirint de ape şi de neguri care ascunde cheia celui mai preţios şi puternic secret din istoria magiei. Astea toate i s-au întâmplat Lucillei. Şi e numai începutul…

5. Atlasul de smarald. Cărțile începutului (Vol. I) de John Stephens

O noapte de iarnă, cu ninsoare. Trei copii sunt alungaţi din casa lor de nemiloase forţe ale întunericului. Zece ani mai târziu, Kate, Michael şi Emma încă nu au aflat ce s-a întâmplat când le-a fost separată familia. Răspunsul se ascunde într-un atlas fermecat.

6. Cronica focului. Cărțile începutului (Vol. II) de John Stephens

Kate e sora cea mare. Singura care îşi aminteşte de părinţi. A promis să-şi protejeze fratele şi sora până când se întorc. Împreună vor învăţa că magia e reală și că doar ei pot salva lumea.

7. Răcnetul de Emma Clayton

Într-un viitor sumbru, oamenii folosesc chimicale nocive pentru a combate Ciuma Animală care a făcut ca toate animalele de pe pământ să turbeze, aducând planeta într-un stadiu de nelocuit. Populaţia umană trăieşte refugiată în oraşe supraaglomerate. Mika are 12 ani şi locuieşte în Londra împreună cu părinţii săi, în condiţii deplorabile. Despre sora sa geamănă, Ellie, se spune că s-ar fi înecat cu un an în urmă, însă Mika nu crede că este adevărat. Şi are dreptate.

Găsești cartea Răcnetul de Emma Clayton pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

8. Familia Penderwick de Jeanne Birdsall

Faceţi cunoştinţă cu fetele Penderwick, patru surori diferite, unite printr-o legătură specială. Mai întâi, practica si responsabila Rosalind, apoi, Skye cea încăpăţânată şi curajoasă, artistica şi visătoarea Jane şi mica şi timida Batty, care nu pleacă nicăieri fără aripioarele ei de fluturaş. Când cele patru fete şi tatăl lor grijuliu pleacă în vacanţa de vară, vor avea o mare surpriză.

9. Tersias de Graham Peter Taylor

Este sfârşitul secolului al XVIII-lea şi toată Londra este terorizată de ploaia de meteoriţi provocată de o cometă care s-a prăbuşit pe partea întunecată a lunii. Hampstead este devastat de incendii, catedrala St Paul a fost avariată de un bolovan uriaş căzut din cer şi oraşul este aproape părăsit.

10. Abarat (Vol. I) de Clive Barker

Timp de patru ani, autorul a lucrat la un număr impresionant de picturi care să însoţească textul, dintre care în Abarat, primul volum al seriei, pot fi găsite mai mult de o sută.

11. Abarat. Zile de magie, nopţi de război (Vol. II) de Clive Barker

Aventurile lui Candy în uluitoarea lume a Abaratului sunt de la o oră la alta mai ciudate.

Găsești cartea Abarat. Zile de magie, nopţi de război pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

12. Focul de gheață de Kai Meyer

Tot mai iminentă devine înfruntarea dintre Crăiasa-Zăpezii, de o frumuseţe glacială, şi Tamsin, magiciana cu un cufăr plin de cuvinte, o umbrelă în culorile curcubeului şi un şal pestriţ.

13. Declarația de Gemma Malley

Numele meu e Anna. Numele meu e Anna şi n-ar trebui să fiu aici. N-ar trebui să exist. Trăiesc însă. Nu e vina mea că sunt aici. Nu am cerut eu să mă nasc. Nu înseamnă însă că, dacă exist, e bine. M-au prins din vreme, ăsta e semn bun. Anna îşi ţine un jurnal secret într-un caiet roz. Îl ascunde în fiecare seară pentru că nu vrea să fie prinsă că încalcă regulile.

Găsești cartea Declarația de Gemma Malley pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

14. Sunt o legendă de Richard Matheson

Poate că Robert Neville este singurul supravieţuitor al unei molime incurabile care a transformat fiecare bărbat, fiecare femeie şi fiecare copil în creaturi nocturne însetate de sânge, decise să-l extermine.

15. Avatar. Deci așa se sfârșește totul (Vol. 1) de Tui T. Sutherland

Unde e toată lumea? Străzile sunt pustii şi întunecate. Majoritatea stâlpilor de iluminat sunt stricaţi, becurile lipsind sau fiind sparte. Toate clădirile sunt tăcute şi cufundate în întuneric.Vântul şuieră prin ferestrele sparte. Toată lumea dispăruse. Oraşul e pustiu.

Găsești cartea Avatar. Deci așa se sfârșește totul pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

16. Dispăruţi (vol. I) de Michael Grant

Cât ai clipi din ochi, toată lumea a dispărut. Dispăruţi. Toţi, cu excepţia tinerilor. Au rămas fără nici un adult. Fără profesori, poliţişti, doctori, părinţi. Şi tot aşa de brusc dispar şi telefoanele, internetul, televiziunea. Fără nici o posibilitate de a căuta ajutor. Şi fără vreo şansă de a afla ce se întâmplă.

Găsești cartea Dispăruţi (vol. I) de Michael Grant pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

17. Devoratorii de vise de Gordon Dahlquist

Un labirint plin de măşti, ritualuri stranii şi oglinzi.

18. Prefectul de Alastair Reynolds

În secolul al XXV-lea, apogeul civilizaţei umane îl constituie Inelul Sclipitor: 10.000 de habitate orbitale, cu o populaţie de 100 de milioane din jurul planetei Yellowstone, aflată în sistemul Epsilon Eridani.

Găsești cartea Prefectul de Alastair Reynolds pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

19. Bal mascat de Melissa De La Cruz

Schuyler van Alen doreşte o explicaţie legată de misterioasele morţi care au avut loc în rândurile tinerilor vampiri. Împreună cu Oliver, cel mai bun prieten al ei, Schuyler călătoreşte în Italia cu speranţa de a-l găsi pe singurul om care o poate ajuta – bunicul ei.

Găsești cartea Bal mascat de Melissa De La Cruz pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

20. Experimentul Angel de James Patterson

Şase copii minunaţi, fără un cămin, fără familii, fug pentru a-şi salva viaţa. Max Ride şi cei mai buni prieteni ai ei sunt rezultatul unui experiment cumplit: au fost crescuţi într-un laborator-închisoare, ca şobolanii în cuşti, fiind modificaţi genetic, astfel încât au aripi şi pot zbura. Iar acesta este doar începutul puterilor lor uimitoare.