top 20 carti sf

1. Larklight de Philip Reeve

Larklight de Philip Reeve

O poveste incitantă despre curaj şi tărie de caracter în cele mai îndepărtate zone ale spaţiului. Era doar o altă dimineaţă normală în spaţiu când a lovit dezastrul.

2. Nu vă încredeţi (Noul ghid oficial) de Brian Lowry

Nu vă încredeţi (Noul ghid oficial) de Brian Lowry

Producătorii dosarelor X oferă cititorilor prilejul unei noi fotografii de grup a tuturor celor ce au contribuit la realizarea serialului. Cartea descrie cimentarea unor relații odată cu nașterea unei echipe de profesioniști și arată că există cazuri când culisele au aceeași fascinație ca scena.

3. Omul Ilustrat de Ray Bradbury

Omul Ilustrat de Ray Bradbury

Omul Ilustrat reunește optsprezece povești în care fantasticul și science-fictionul se împletesc cu umorul negru, fatalismul și macabrul.

4. Neuromantul. Trilogia Cyberspațiu (Vol. 1) de Wiliam Gibson

Neuromantul. Trilogia Cyberspațiu (Vol. 1) de Wiliam Gibson

Neuromantul lui William Gibson a reuşit să depăşească frontierele genului science-fiction şi să îşi găsească un loc pe lista marilor titluri ale literaturii secolului trecut.

5. Furnica electrică de Philip K. Dick

Furnica electrică de Philip K. Dick

Volumul Furnica electrică de Philip K. Dick, cuprinde o antologie a unora dintre cele mai bune opere ale scriitorului american de science-fiction.

6. Sindicatul polițiștilor idiș de Michael Chabon

Sindicatul polițiștilor idiș de Michael Chabon

Bestseller internațional // Roman câștigător al premiilor Hugo, Locus, Nebula.

Găsești cartea Sindicatul polițiștilor idiș pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

7. Fața întunecată a lunii de Anthony O’Neill

Fața întunecată a lunii de Anthony O'Neill

În acest thriller science-fiction noir, care are o desfășurare apropiată de filmul Marţianul de Quentin Tarantino, un android anarhist comite o serie de crime pe o bază de pe Lună numită Purgatoriul, loc de detenție pentru răufăcătorii trimiși aici de pe Pământ.

Găsești cartea Fata intunecata a lunii pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

8. Doar tu poți salva omenirea de Terry Pratchett

Doar tu poți salva omenirea de Terry Pratchett

Când puternica floră extraterestră din cel mai nou joc se dezlănțuie pe monitor, Jonny se pregatește s-o spulbere într-un milion de fărâme. Însă chiar atunci primește un mesaj: Ne predăm! Dar jocul nu era așa! Trebuie să fie distrusă! Iar calculatorul nu are un buton “Nu trage”!

Găsești cartea Doar tu poți salva omenirea pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

9. Destinația mea: stelele de Alfred Bester

Destinația mea: stelele de Alfred Bester

Destinaţia mea: stelele este un roman clasic al profeţiei tehnologice şi al naraţiunii atemporale, scris de un maestru al literaturii SF.

Găsești cartea Destinația mea: stelele pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

10. Flashforward de Robert J. Sawyer

Flashforward de Robert J. Sawyer

Ce ai face dacă ai putea zări o frântură din propriul viitor? Ai încerca să schimbi lucrurile sau ai accepta ideea că viitorul nu poate fi transformat şi l-ai lua ca atare?

11. Starters de Lissa Price

Starters de Lissa Price

O fată trebuie să facă o alegere cumplită. Părinţii ei? Morţi. Fratele ei? Bolnav. Salvarea? Este posibilă… Cu preţul de a fi altcineva! În cine poate să aibă încredere? În nimeni. Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!

12. Orașul scărilor de Robert Jackson Bennet

Orașul scărilor de Robert Jackson Bennet

Într-un trecut îndepărtat, oraşul Bulikov s-a folosit de puterile zeilor pentru a cuceri lumea, dar asta a durat până când protectorii divini au fost ucişi, iar Bulikov a devenit un banal avanpost colonial al noii puteri mondiale. Tânăra diplomată Shara Thivani, în realitate una dintre cele mai bune spioane ale asupritorilor, încearcă să dezlege misterele ce împânzesc realităţile paralele ale oraşului.

13. Sfâșierea cerului de Ursula K. Le Guin

Sfâșierea cerului de Ursula K. Le Guin

Și dacă visele ar putea modifica realitatea? Și dacă am înţelege că visele noastre schimbă cu adevărat realitatea şi că suntem singurii care o ştim? Cum am încerca să folosim puterea aceea, fără să ne identificăm cu divinitatea?

14. Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă de Aldous Huxley

Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă de Aldous Huxley

O utopie neagră despre o lume a terorii, în care civilizația, dominată de tehnică, devine incompatibilă, în ultimă instanță, cu individualitatea și libertatea umană.

15. O buclă în timp de Madeleine L’Engle

O buclă în timp de Madeleine L'Engle

Pe locul 4 în „Topul celor mai bune cărți pentru copii scrise vreodată” realizat de revista Time în 2015. Inclusă în 2014 de Entertainment Weekly între cele „50 de cărți pe care orice copil ar trebui să le citească”.

16. Coraline de Neil Gaiman

Coraline de Neil Gaiman

Nu întotdeauna dacă deschizi o uşă dai de o altă încăpere. Nu ştii niciodată când te aşteaptă o lume paralelă de cealaltă parte.

17. Zei americani de Neil Gaiman

Zei americani de Neil Gaiman

Captivant încă de la primele pagini prin calităţile sale stilistice – care i-au asigurat deja un loc pe rafturile de literatură clasică –, romanul lui Neil Gaiman ne poartă într-o călătorie iniţiatică de-a lungul şi de-a latul Americii, acolo unde zeii tuturor mitologiilor se regăsesc sub aparenţa oamenilor obişnuiţi şi se amestecă în existenţa acestora.

18. Marțianul de Andy Weir

Marțianul de Andy Weir

Goodreads Choice Award pentru cel mai bun roman SF (2014).

19. Un lung drum spre o planetă mică și furioasă de Becky Chambers

Un lung drum spre o planetă mică și furioasă de Becky Chambers

Rosemary nu este singura care are secrete de ascuns, iar întreg echipajul va descoperi că spațiul este vast, iar propria navă cu adevărat mică…

Găsești cartea Un lung drum spre o planeta mica pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

20. Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman

Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman

Un bărbat se întoarce în locurile în care a copilărit pentru a participa la o înmormântare. Acesta este momentul în care ies la iveală întâmplări stranii şi înfricoşătoare prin care a trecut, la vârsta de şapte ani, alături de trei persoane extraordinare: micuţa Lettie Hempstock (pentru care iazul de la capătul aleii este un ocean), mama şi bunica acesteia (care susţine că îşi aminteşte de începuturile lumii şi de Big Bang).

Găsești cartea Oceanul de la capatul aleii pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ce alte cărți SF ai citit și ți-au plăcut?

Ne-ar plăcea să descoperim și gusturile tale în materie de cărți SF. Lasă-ne un comentariu mai jos în care să ne spui ce alte titluri te-au impresionat și vom include alegerile tale în topul nostru 🙂

Adriana Alexandra
Autor: Adriana Alexandra
❝ Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici :) --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/ ❞
Adriana e Erou Booknation.ro
Redactor de 949 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adriana Alexandra