Rezumat Spre vai de jad si salbatie - Veronica D. Niculescu

    Un roman despre plecări, pierderi și gol, scris cu tandrețe și presărat cu surprize. O carte cu o structură circulară, închizând înăuntru un basm într-o mie de versuri.     Departe de orașul natal, de familie și de cel pe care încă îl iubește, Miranda Dortloft scrie un basm în rime.
Citește tot rezumatul cărții Spre vai de jad si salbatie... Proza densă care înconjoară această joacă imaginară, cocon al îndoielilor și mărturisirilor, dezvăluie viața reală a Mirandei: din anii copilăriei petrecuți în comunism, într-o familie mixtă, unde rege este contrastul, trecând prin povestea de dragoste, până în prezentul pustiit și zdruncinat de depresie.     Primul roman al Veronicăi D. Niculescu își poartă cititorul printr-un labirint al oglinzilor deformante în care rătăcesc mâna în mână o realitate și o poveste, o prințesă și o femeie a zilelor noastre.     Fragment din volum:       „Se spune că a fost un an al tragediilor, atunci când cineva mai găsește de cuviință să vorbească despre el.     1968, definiție rece: an bisect, care a început într-o luni.     1968, definiție caldă: an în care primăvară a început din ianuarie și omul a văzut pentru prima oară partea ascunsă a Lunii.     Evenimente în lume: în ianuarie, începe ceea ce se va numi Primăvara de la Praga. În Marea Mediterană se scufundă un submarin israelian, iar după două zile unul francez, total morți: o sută douăzeci și unu. În martie, studenții cehoslovaci sprijină Primăvară de la Praga. În iunie, Papă Paul al VI-lea anunța următoarea enciclică intitulată Humanae Vitae, condamnând reglementarea nașterilor (fără efect pentru catolică Regina, fiindcă Ceaușescu o făcuse deja, în stilul lui, odată cu decretul din octombrie 1966). În iulie, manevre militare sovietice în apropierea Cehoslovaciei. În august, invadarea Cehoslovaciei de către trupele Tratatului de la Varșovia, fără România și Iugoslavia. Discursul lui Ceaușescu după invadare: „Nu există nici o justificare, nu poate fi acceptat nici un motiv de a admite, pentru o clipă numai, ideea intervenției militare în treburile unui stat socialist frățesc..." este catalogat de Leonid Brejnev drept „gălăgie nesănătoasa". În ultima zi de vară, vasul de pasageri sovietic Amiralul Nahimov se scufundă în Marea Neagră, în urma unei coliziuni cu cargoul Piotr Vasev. În octombrie, NASA lansează Apollo 7, prima misiune americană cu trei oameni la bord, și în Mexic se deschide a XIX-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară. În decembrie, în SUA are loc prima demonstrație a utilizării mouse-ului. Cu patru zile înainte de Crăciun, Apollo 8 efectuează primul zbor translunar și orbitează în jurul Lunii. Astronauții Frank Borman, Jim Lovell și William A. Anders devin primii oameni care văd partea ascunsă a Lunii. Apare prima fotografie cu Pământul răsărind deasupra Lunii, realizată de Bill Anders.” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Spre vai de jad si salbatie?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Spre vai de jad si salbatie și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII SPRE VAI DE JAD SI SALBATIE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE