Rezumat Analiza conflictelor internationale - Mihai-Bogdan Marian

Cartea tânărului universitar Mihai-Bogdan Marian consacrată analizei conflictelor internaționale este o invitație la luciditate, la reflecție autonomă, dezinhibată, la cercetare aplicată, fără prejudecăți și partizanate apriorice.
Citește tot rezumatul cărții Analiza conflictelor internationale... Autorul este un analist pentru care exercițiul în sine al disecării cauzelor și împrejurărilor ce favorizează apariția și acutizarea conflictelor internaționale nu este unul fortuit sau gratuit. Ideea să tutelară este că orice astfel de conflict poate fi preîntâmpinat. Iar dacă, fatalmente, el s-a declanșat și s-a dezvoltat, scăpând poate de sub control, poate fi dezamorsat, factorii angrenați în acest proces având la îndemână algoritmi și proceduri standard care nu trebuie să facă obiectul unei acțiuni în extremis, care să justifice de fapt prin eșec escaladarea în continuare a conflictului ca atare. (Mihai Milca) Fragment din carte: „a) Teoria conflictelor Potrivit lui Kant, caracteristicile comportamentului uman sunt similare pentru toate nivelurile de manifestare ale ființei umane, de la cel personal, până la cel comunal, național și internațional. În acest sens, comportamentul indivizilor care caută să obțină recunoașterea în societate nu diferă prea mult de comportamentul grupurilor sau comunităților care își iau ca referință alte comunități mai mari, deoarece recunoașterea și acceptarea propriei identități din partea celorlalți reprezintă un prim-pas către obținerea propriei securități. (Kant, I. apud Ho-Won Jeong 2008: p. 18). Luând în considerare această teză a lui Kant, precum și faptul că, indiferent de nivelul de analiză a conflictelor, de la cel personal, până la cel internațional, respectiv, de la cel individual, până la cel colectiv, pe fond avem de-a face tot cu indivizi, analiza conflictelor internaționale nu s-ar putea dezvolta independent de psihosociologia indivizilor și grupurilor umane. În acord cu această teorie, sursele și cauzele conflictelor internaționale decurg din însăși dinamica relaționară a indivizilor și a grupurilor de indivizi, conflictul ca atare fiind considerat o caracteristică perpetuă a comportamentului uman.” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Analiza conflictelor internationale?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Analiza conflictelor internationale și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ