Rezumat Gaurile negre. Prelegerile Reith, BBC - Stephen Hawking

Una dintre cele mai strălucite minți științifice de la Einstein încoace. - Daily Express   În 2016, Stephen Hawking a abordat în cadrul Prelegerilor Reith, BBC, un subiect care l-a fascinat întreaga viață – găurile negre.
Citește tot rezumatul cărții Gaurile negre. Prelegerile Reith, BBC... Faimosul fizician susține că dacă am reuși să înțelegem găurile negre și felul în care pun la încercare natura spațiului și timpului, am fi mai aproape de dezlegarea misterelor universului.   Se spune că realitatea este uneori mai ciudată decât ficțiunea, ceea ce nicăieri nu este mai adevărat decât în cazul găurilor negre. Ele sunt mai ciudate decât orice și-au imaginat vreodată autorii de literatură științifico-fantastică. Introducere și note de David Shukman Traducere de Alexandru Anghel Fragment din cartea "Găurile negre. Prelegerile Reith, BBC" de Stephen Hawking: "O gaură neagră are o frontieră, numită orizontul evenimentelor. Acesta e locul unde gravitația este suficient de puternică pentru a atrage înăuntru lumină și a o împiedica să mai iasă. Deoarece nimic nu se poate deplasa mai repede decât lumina, orice lucru va fi de asemenea atras înăuntru. A cădea prin orizontul evenimentelor seamănă oarecum cu a merge prin Cascada Niagară cu o canoe. Dacă te afli deasupra cascadei, poți scăpa vâslind suficient de puternic, dar odată trecut de marginea ei, ești pierdut. Nu mai e cale de întoarcere. Pe măsură ce te apropii de marginea cascadei, curentul devine tot mai rapid, ceea ce înseamnă că atrage cu putere mai mare partea din față a canoei, existând riscul ca ambarcațiunea să se rupă. La fel stau lucrurile și cu găurile negre. Dacă te îndrepți spre o gaură neagră cu picioarele în față, gravitația îți va atrage mai tare picioarele decât capul, deoarece sunt mai aproape de gaura neagră. Rezultatul este că te vei alungi pe verticală și te vei subția pe orizontală. Dacă gaura neagră are o masă de câteva ori mai mare decât a Soarelui nostru, te vei dezmembra și vei fi făcut fâșii până ajungi la orizont. Dacă te îndrepți însă spre o gaură neagră mult mai mare, cu o masă de milioane de mase solare, vei ajunge la orizont fără dificultate. Prin urmare, dacă vrei să explorezi interiorul unei găuri negre, asigură-te că ai ales una mare. În centrul galaxiei Calea Lactee există o gaură neagră cu o masă de circa patru milioane de ori mai mare decât cea a Soarelui." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Gaurile negre. Prelegerile Reith, BBC?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Gaurile negre. Prelegerile Reith, BBC și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ