Rezumat Mica Enciclopedie Lykke - Meik Wiking

De la autorul bestseller-ului internațional Mică enciclopedie Hygge. Lykke (Luu-kah) (s): Fericire Este ușor să înțelegi de ce Danemarca este deseori numita cea mai fericită țară din lume. Nu numai că au un concediu parental egal pentru bărbați și femei, educație superioară gratuită și trenuri care rulează la timp, dar ard mai multe lumânări pe gospodărie decât oriunde altundeva.
Citește tot rezumatul cărții Mica Enciclopedie Lykke... Și nimeni nu știe mai multe despre fericire – pe care danezii o numesc lykke – decât Meik Wiking, director al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga și autor al senzaționalului bestseller Mica enciclopedie Hygge. Dar el crede că, deși putem învăța de la danezi despre cum să îți găsești împlinirea, cheile spre fericire se află, de fapt, răspândite pe tot globul. Meik ne poartă într-o vânătoare de comori pentru a deschide porțile către o viață mai bună. De la cum ne petrecem timpul atât de prețios, la cum relaționăm cu vecinii și cum să gătim cina, adună dovezi, povești și ponturi din cele mai fericite colțuri ale lumii. Iată ghidul complet despre cum putem descoperi ceva mai multă lykke în viața noastră. Fragment din carte: "PONT PENTRU FERICIRE: MÂNCAȚI PRECUM FRANCEZII - CREAȚI RITUALURI ALE HRANEI ȘI FOCULUI Faceți-vă timp pentru mâncat! Valorificați ora mesei și stați cu prietenii, cu familia și cu colegii, savurați mâncarea și bucurați-vă de companie! — Și la deșert? — Fără deșert, dar aș dori o cafea după aceea, vă rog. Un cafe americain. După susținerea unei prelegeri la Paris, am avut după-amiaza liberă și am mâncat de prânz într-un mic restaurant de lângă Musee d'Orsay, la granița dintre arondismentele 5 și 7. — Fără deșert, și comandați cafea americană la Paris. Sunteți un bărbat curajos, mi-a răspuns chelnerul, zâmbind. Mâncarea nu este o joacă la Paris. Asta se vede, poate, cel mai bine în școlile lor de stat. Copiilor li se servesc mese cu trei feluri de mâncare, care pot fi o salată la aperitiv, un fel principal cu carne marinată de vițel, ciuperci și broccoli, și tarta cu mere la deșert - și brânză și pâine, desigur. Șervetele de pânză și tacâmurile cu adevărat din argint arătă că ritualul mesei este aproape la fel de important precum mâncarea în sine. Stai jos și iei masă în tihnă. Francezii mănâncă împreună. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care francezii își petrec cel mai mult timp din zi mâncând. Și, în ciuda faptului că oamenii au câte trei feluri de mâncare la masă și petrec atâta timp hrănindu-se, Franța continuă să aibă cea mai scăzută rată a obezității din Europa. Poate pentru că acei oameni mănâncă mai mult când stau în fața televizorului. Conform unui studiu făcut de Universitatea din Liverpool, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, aceștia mănâncă și cu 25% mai mult. În vreme ce majoritatea țărilor au recomandări nutriționale referitor la câte porții de legume și de fructe ar trebui consumate pe zi, una dintre recomandările oficiale, în Franța, este să mănânci în compania altor oameni. Este un lucru pe care trebuie să ne propunem să-l facem mai des. " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Mica Enciclopedie Lykke?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Mica Enciclopedie Lykke și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MICA ENCICLOPEDIE LYKKE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE