Rezumat Legenda emirului Nogai - Elena Netcu

Legenda emirului Nogai este o carte despre tătari, un neam care a cunoscut măreția, dar care s-a risipit precum nisipul deșertului, lăsând în urmă legendele.   Tătarii sunt un neam pe cât de falnic și dominator, pe atât de strivit de tăvălugul istoriei.
Citește tot rezumatul cărții Legenda emirului Nogai... Astăzi nu mai putem vorbi despre un stat independent tătar, după ce Crimeea a căzut în mâinile comuniștilor, ci despre un neam care se străduiește să-și păstreze nealterate valorile. Cartea reconstituie la nivel ficțional viața tătarului  Kara Nogai Isă care a trăit și a stăpânit ținutul  Dunării de Jos până la sfârșitul sec. al Xlll-lea,  avându-și reședința la Isaccea (Sakgii). Amestec de adevăr istoric, ficțiune și fantastic, cartea aduce în prim plan destinul lui Nogai, dominator și  generos, (fiind, pe rând, prinț, comandant de oști, emir,  general, han, împărat) și închide un capitol zbuciumat  din ceea ce a mai rămas din vestitul  Imperiu al lui Ginghis-Han. Cunoscând gloria și umilința,  Nogai rămâne în istorie o personalitate de referință alături de marii comandanți ai lumii, al căror destin oscilează între mărire și cădere. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Legenda emirului Nogai?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Legenda emirului Nogai și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII LEGENDA EMIRULUI NOGAI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE