Rezumat Rusia la raspantie - Oleg Serebrian

Rusia la răspântie. Geoistorie, geocultura, geopolitica Rusia întotdeauna a fost la o răspântie de drumuri, o fatalitate derivată din geografie – periferie a Europei, periferie a Asiei și totodată centru al Eurasiei –, dar niciodată în decursul celor aproape 12 secole de istorie rusă povara alegerii caii potrivite n-a fost atât de grea ca la acest început de mileniu.
Citește tot rezumatul cărții Rusia la raspantie... Dificultatea alegerii se datorează și multiplicării opțiunilor, or, Rusia de azi nu mai are de ales, ca odinioară, o cale din două – latină sau greacă, așa cum a fost în secolul al XI-lea; un model slav autohtonist sau unul occidental, ca la finele veacului al XVII-lea; stilul autoritar al Vienei și Berlinului său cel liberal-democrat al Londrei și Parisului, ca la finele veacului al XIX-lea. Trei cai mari, care se bifurca la rândul lor, se deschid azi în fața Moscovei – una imperială, care presupune refacerea unui ansamblu politico-geografic centrat pe Rusia; una eurasiatică, ce ar însemna o orientalizare a preocupărilor sale geopolitice; și una europeană. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Rusia la raspantie?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Rusia la raspantie și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII RUSIA LA RASPANTIE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE