Rezumat Obligatia legala de intretinere - Andreea Draghici, Ramona Duminica

Instituție centrală a dreptului familiei, obligația legală de întreținere a fost, alături de celelalte instituții aparținătoare acestei ramuri de drept, în atenția legiuitorului român, actualul Cod civil aducând modificări majore, multe dintre ele indicate de doctrina de specialitate sau de practică judiciară.
Citește tot rezumatul cărții Obligatia legala de intretinere... Lucrarea de față analizează atât normele legale în vigoare, cât și practica judiciară în materie, făcând comparație între vechea și nouă reglementare, comparație utilă atât teoreticienilor dreptului, cât și practicienilor. Trimiterile către jurisprudență, prezentarea opiniilor doctrinare și chiar exprimarea unor puncte de vedere critice adaugă dinamism lucrării, care stârnește interesul și se citește cu plăcere. În același timp, cartea oferă multe răspunsuri nu doar practicienilor, ci și studenților facultăților de drept sau oricui este interesat să se informeze cu privire la protecția dreptului la întreținere care, chiar dacă este atât de natural, suportă încă frecvente încălcări ce reclamă intervenția justiției. Lucrarea Obligația legală de întreținere conține, totodată, și trimiteri la instrumentele europene pentru rezolvarea situațiilor transfrontaliere privind obligația de întreținere, extrem de utile într-o Europă guvernată de libertatea de circulație și de stabilire a cetățenilor săi. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Obligatia legala de intretinere?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Obligatia legala de intretinere și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII OBLIGATIA LEGALA DE INTRETINERE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE