Rezumat Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Manifestul Partidului Comunist, scris de Karl Marx și Friedrich Engels în lunile decembrie 1847  și  ianuarie 1848, publicat o lună mai târziu, este una dintre cărțile care au schimbat lumea. Ediția de la Vicovia conține cele mai bune prefețe care s-au scris în limbile germană, rusă, Manifestul Partidului Comunistengleză, italiană și poloneză.
Citește tot rezumatul cărții Manifestul Partidului Comunist... Manifestul Partidului Comunist, considerată piatra de temelie a „comunismului științific“, poate fi încă o carte care să influențeze generații și merită să fie nelipsită din casele tuturor. „O stafie umblă prin Europa – stafia comunismului. Toate puterile bătrânei Europe s-au unit într-o sfântă hăituială împotriva aceste stafii: Papă și Țarul, Metternich și Guizot, radicali francezi și polițiști germani. Există oare vreun partid de opoziție care să nu fi fost defăimat, ca fiind comunist, de către adversarii săi de la putere? Există oare vreun partid de opoziție care să nu fi răspuns la rândul său atât elementelor mai înaintate ale opoziției, cât și adversarilor săi reacționari zvârlindu-le în față imputarea stigmatizantă de comunist? Din acest fapt reies două lucruri. Toate puterile europene recunosc de pe acum comunismul ca o putere. A venit timpul ca comuniștii să-și expună deschis, în fața lumii întregi, concepția, scopurile, tendințele și să opună basmului despre stafia comunismului un manifest al partidului însuși. În acest scop s-au întrunit la Londra comuniști de diferite naționalități și au redactat următorul „Manifest“, care se publică în limbile: engleză, franceză, germană, italiana, flamanda și daneză“-K. Marx, Fr. Engles. Din cuprinsul Manifestului Partidului Comunist: Prefață la ediția germană din 1872 Prefață la ediția rusă din 1882 Prefață la ediția germană din 1883 Prefață la ediția engleză din 1888 Prefață la ediția germană din 1890 Prefață la ediția poloneză din 1892 Prefață la ediția italiană din 1893 Manifestul Partidului Comunist Burghezi și proletari Proletari și comuniști III. Literatura socialistă și comunistă Socialismul reacționar a) Socialismul feudal b) Socialismul mic-burghez c) Socialismul german sau „adevăratul“ socialism Socialismul conservator sau burghez Socialismul și comunismul critico-utopic Poziția comuniștilor față de diferitele partide de opoziție

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Manifestul Partidului Comunist?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Manifestul Partidului Comunist și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MANIFESTUL PARTIDULUI COMUNIST PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE