Rezumat Particularitatile Sistemului Juridic Roman - Aurel Jean Andrei

Sistemul juridic român s-a format și a evoluat într-o societate care a trăit o viață milenară și care în decursul a noua secole și-a impus sistemul de valori, mai cu seamă sistemul juridic, în întreaga peninsulă Italică și apoi în întreaga lume a Mării Mediterane, îmbogățindu-l cu elemente ale popoarelor din provincii.
Citește tot rezumatul cărții Particularitatile Sistemului Juridic Roman... Prin modul său de formare și de transformare, sistemul juridic român reprezintă un vast teren de verificare a doctrinelor cu privire la apariția și evoluția dreptului. Surprinzând într-o manieră plenară specificul sistemului juridic român, lucrarea prezintă o certă utilitate practică, având în vedere că dreptul privat modern s-a format prin preluarea valorilor juridice române în formă pură. Utilitatea practică a cunoașterii sistemului juridic român este și mai pregnantă în zilele noastre, când Europa se află în pragul elaborării unui sistem de drept care trebuie să fie expresia unității dintre general și particular, dintre continuitate și discontinuitate, sinteza dintre factorul constant și factorul dinamic, dintre ideea de echitate și dreptul pozitiv. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Particularitatile Sistemului Juridic Roman?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Particularitatile Sistemului Juridic Roman și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ