Rezumat Interogatoriu In Departare - Vaclav Havel

Dacă, din toată creația lui Vaclav Havel – scriitor, dramaturg, președinte al Cehoslovaciei și al Republicii Cehe (1990-2003), nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace – ar rămâne numai această carte, urmașii noștri ar avea un tablou extraordinar al Cehoslovaciei anilor 1960, 1970 și 1980.
Citește tot rezumatul cărții Interogatoriu In Departare... Considerații despre viața politică, dar nu politica propriu-zis, despre economie – fără a fi o carte de economie –, despre teatru și viața din teatru, despre literatură, despre disidenți și cum se face disidență, despre artă, despre filozofie, despre criza lumii contemporane, despre cum să suporți anii de închisoare, despre viață și despre moarte, despre iubire și Dumnezeu. Rareori o carte ce tratează probleme atât de diferite, aparent haotice, fără un liant logic, poate deveni un fel de roman palpitant de aventuri interioare, de căutări, de eșecuri și de reușite. Am spune, o carte totală, o carte despre tragedie și speranță, despre disperare și despre bucurie, o carte – așa cum spune însuși Havel – despre o identitate umană.   Cartea ar trebui să aibă o valoare inestimabilă pentru noile generații, pentru cei care nu au cunoscut acei ani și pentru care totul a devenit istorie, pentru cei care citesc ori află despre acea perioadă istorică tot așa cum citim noi toți despre Primul Război Mondial: nu am trăit acele timpuri, dar, inevitabil, ne interesează, ne fac să căutăm un sens al istoriei.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Interogatoriu In Departare?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Interogatoriu In Departare și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ