Rezumat Enigma Otiliei - George Calinescu

George Călinescu este un scriitor de referință al literaturii române interbelice și al literaturii române în ansamblul ei. Desfășurându-se pe mai multe paliere ale literaturii beletristice,  materializată în romane, poezii, piese de teatru, dar și în domeniul criticii și istoriei literare, unde inovează modul de analiză și interpretare a operei literare.
Citește tot rezumatul cărții Enigma Otiliei... Este original atunci când abordează biografia unui scriitor român și aduce în contemporaneitate vechile scrieri românești. Atunci când analizăm opera lui George Călinescu, ne oprim asupra romanului Enigma Otiliei și asupra creației critice "Istoria literaturii române de la origini până în prezent". Prin întreaga sa operă, George Călinescu este o figură reprezentativă a istoriei literaturii naționale, fără de care nu s-ar face asocierile între operele literare care se realizează acum și, dacă nu ar fi revoluționat arta criticii literare și a abordării scriitorilor și a operelor lor, probabil că literatura națională nu ar fi fost completă. Meticulozitatea și spiritul critic de care a dat dovadă de-a lungul timpului s-au constituit drept caracteristici care l-au apropiat de oricare simbol al literaturii europene dezvoltate, din vremea lui și din toate timpurile.   Prof. Victor Drujinin Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Enigma Otiliei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Enigma Otiliei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

RECENZIILE CĂRȚII ENIGMA OTILIEI PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie "Enigma Otiliei" de G. Călinescu

publicată la 2018-10-18 20:03:32

recenzie scrisă de Irina Fodor