Rezumat Poheme - Gellu Naum

    Gellu Naum (1915-2001) este considerat unul dintre cei mai importanți suprarealiști europeni. Poezia sa, proză și piesele de teatru au fost traduse în germană, engleză, franceză, spaniolă, maghiară, sârbă și letonă.
Citește tot rezumatul cărții Poheme... Pentru opera sa a obținut numeroase premii naționale și internaționale. A fost propus pentru premiul Nobel în anul 2000.     Volumul "Poheme" este o antologie de poezii alcătuită de Teodor Dună.     Fragment din volumul de poeme:     „Iubita se rezemă de ușa de frunte   era o zi din cele mai propice   pentru o devotată și caldă ignorare   iubită avea frunte cu buzunare cu ață cu ac cu tot ce trebuie   noi mângâiam hărțile vechi colții de fildeș   manșetele de prin dantele   iubita se rezemă sau plutea   indiferentă la gesturile celorlalți își va   râse cuțitele în teaca lor își va   râse pumnii în ochi (zornăia)      Toate se petreceau o dată cu noi   în ancora în funie în pian oriunde   în clopotul plin cu cărbuni aproape stinși am fi   iubit oriunde      Apoi mai târziu ne-am mutat în altă încăpere   cu lumini prevăzute cu perdele groase   cu un scaun albastru cu sfeșnice de aramă pe jos   într-un pat în care iubeam      Printr-o fereastră deschisă iubeam   iubita ne privea de dincolo de ușa clătină din cap   avea fildeș pe frunte și tot ce trebuie dar cla   tină din cap   noi tresăream liniștiți aliniați lângă cai   era limpede că ne pricepem cât se poate de bine” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poheme?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poheme și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poheme scrisă de Gellu Naum. Poheme a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poheme este editura TRACUS ARTE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRACUS ARTE aici. Cartea Poheme face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte ușor de citit, are doar 183 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poheme și, de asemenea, sperăm că autorul Gellu Naum, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde