Rezumat Poezii - George Bacovia

Provocările venite în ultimul timp din câmpul literar românesc au modificat substanțial lectura textelor scriitorilor moderni. În colecția Literatura română modernă" sunt „arhivate" contribuțiile unor participanți majori la schimbarea de discurs literar.
Citește tot rezumatul cărții Poezii... Încercă m astfel să adresăm o invitație elevilor profesorilor de a căuta să înțeleagă mizeleși subtextul unei schimbări de paradigmaliterară. Prima jumătate a secolului XX a fost dinamizată de diferitele experiențe artistice românești și europene, cu structuri complicate, cu un limbaj înnoitor, cu problematizări filozofice, cu o tehnică modernistă de compoziție. În acest climat literar se afirmă, cu originalitate, Bacovia, un poet simbolist, dar cu „sensibilități expresioniste (cu deschidere spre metafizic)", cum îl numește Ion Simuț. - Lucian Pricop Bacovia se bucură de rarul privilegiți al de n-a creat poezia de atmosferă, a întrebuințat-o cu înlăturarea atât de completă a oricărui alt artificiu poetic, încât s-a confundat cu ea. Există, în adevăr, o atmosferă bacoviană: o atmosferă de copleșitoare dezolare, de toamnă cu ploi putrede, cu arbori cangrenați, limitată într-un peisagiu de mahala de oraș provincial, între cimitir și abator, cu căsuțele scufundate în noroaie terne, cu grădina publică răvășită, cu melancolia caterincilor și bucuria panoramelor, în care ,princese oftează mecanic în racle de sticlă". - Eugen Lovinescu "LACUSTRĂ De-atâtea nopți aud plouând, Aud materia plângând... Sunt singur, și mă duce-un gând Spre locuințele lacustre. Și parcă dorm pe scânduri ude, În spate mă izbește-un val — Tresar prin somn, și mi se pare Că n-am tras podul de la mal. Un gol istoric se întinde, Pe-aceleași vremuri mă găsesc... Și simt cum de atâta ploaie Piloții grei se prăbușesc. De-atâtea nopți aud plouând, Tot tresărind, tot așteptând... Sunt singur, și mă duce-un gând Spre locuințele lacustre... " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poezii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poezii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poezii scrisă de George Bacovia. Poezii a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poezii este editura CARTEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEX aici. Cartea Poezii face parte din categoria Poezie. Este o carte rezonabil de groasă - are 208 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poezii și, de asemenea, sperăm că autorul George Bacovia, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII POEZII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde