Rezumat Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu - S. FI. Marian, Tudor Pamfile

Englezul Charles Boner, inamic declarat al naționalității noastre, după cum ne încredințează d. B.P. Hasdeu, nu se poate opri totuși de a admira cu entuziasm în următorul mod varietatea și gustul feluritelor țesături ieșite din manele cele grosolane ale satencelor romane: "Colorile lucrate în unele părți ale Transilvaniei de către muierile cele mai de rând - zice Boner - sunt atât de frumoase, încât ar putea servi drept podoabă pentru orice salon din Londra și din Paris.
Citește tot rezumatul cărții Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu... Gustul cu care țărăncile aleg și distribuiesc colorile este admirabil; desemnurile, deși orientale în fond, sunt totuși absolut românești. Combinațiunea văpselelor și a liniilor este d-o varietate nemărginită, invențiunea lor se pare tot atât de ușoară pentru țărance ca și execuțiunea acestor mozaicuri." Mulți, citind aceste linii ale englezului Boner, poate că vor sta în cumpănă: să le creadă ori nu? Eu însă, din parte-mi, vă asigur... că ele nu conțin nici mai mult nici mai puțin decât cel mai simplu și curat adevăr. Ba! Ceea ce a zis el despre româncele din Transilvania, cu tot dreptul ar fi putut zice și despre româncele din Bucovina, Banat, Moldova și Muntenia, căci și acestea se pricep tot atât de bine la alegerea și distribuirea colorilor ca și surorile lor din Transilvania. O româncă niciodată nu va îmbina, când țese vreo scoarță sau alt obiect, două colori care nu se potrivesc de fel una cu alta, nici nu va bate într-o țesătură mai multă bătătură din una și aceeași coloare decât e de trebuință, ci totdauna căută să fie cea mai mare armonie între colorile ce le întrebuințează. - S. FI. Marian Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu scrisă de S. FI. Marian, Tudor Pamfile. Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu este editura SAECULUM VIZUAL - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura SAECULUM VIZUAL aici. Cartea Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu face parte din categoria Civilizatii Mitologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 368 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cromatica poporului roman - , Mihai Lupescu și, de asemenea, sperăm că autorul S. FI. Marian, Tudor Pamfile, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde