Rezumat Pentru neam si tara - Marin Voicu

Pentru neam și țara. Starea de spirit a Armatei Române în perioada 26 iunie1940 - septembrie 1942 Cartea analizează pe baza izvoarelor istorice de primă mână dramă prin care au trecut militarii retrași din Basarabia și Nordul Bucovinei, din zona transilvană cedată Ungariei și din județele Caliacra și Durostor preluate de Bulgaria.
Citește tot rezumatul cărții Pentru neam si tara... Autorul evidențiază responsabilități, cauze, aduce exemple concludente pentru ca cititorul să își formeze o imagine corectă asupra stării de spirit a ostașilor și cadrelor militare. Domnul Marin Voicu analizează măsurile adoptate de Marele Statt Major, acțiunile ordonate de generalul Ion Antonescu, chemat să-și asume responsabilitatea conducerii poporului român în cel mai greu moment al istoriei sale , pentru reorganizarea și pregătirea efectivelor pentru război și în acest context al îmbunătățirii stării de spirit, revizuirea comportamentului cadrelor, asigurarea disciplinei, prestigiului și onoarei militare. Autorul nu a ocolit subiecte, aparent tangențiale, dar care au avut efect asupra psihologiei militarilor precum efectele infiltrării Gărzii de Fier în Armată și impactul colaborării militarilor români cu cei germani. - Prof. univ. dr. Valentin Ciorbea Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Pentru neam si tara?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Pentru neam si tara și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Pentru neam si tara scrisă de Marin Voicu. Pentru neam si tara a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Pentru neam si tara este editura MIIDECARTI - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MIIDECARTI aici. Cartea Pentru neam si tara face parte din categoria Istoria Romanilor. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 444 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Pentru neam si tara și, de asemenea, sperăm că autorul Marin Voicu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde