Rezumat Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III - Marin Voicu

Constituția stabilește prin art. 124-126 și art. 131-132: • statutul diferit și total distinct al judecătorilor, de cel al procurorilor; și • prevede că numai judecătorii au misiunea de a înfăptui justiția, adică de a judeca, iar procurorii au rolul de a reprezenta interesele generale ale societății, de a apăra ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor.
Citește tot rezumatul cărții Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III...   Prin urmare, din punct de vedere constituțional, nu există și nici nu se poate acredita confuzia dintre cele două funcții, nefiind permisă, de această ordine constituțională, stabilirea, printr-o lege unică, a statutului și carierei comune a judecătorilor și procurorilor, precum o realizează Legea nr. 303/2004. Jurisprudența CEDO a statuat, constant, asupra distincției majore dintre cele două funcții, reținând că este dăunătoare introducerea publică a confuziei dintre ele. De altfel, prin prima hotărâre contra României (Vasilescu 1997), CEDO a decis că „procurorul” nu are figura juridică a unui „magistrat”, adică a unui judecător și nu poate pronunța soluții pe fond. Decuplarea statutului procurorilor de cel al judecătorilor este o soluție legală simplă și eficace, pentru a se înlătura/atenua efectul negativ, indus în societate, prin actuala reglementare comună.    În Starea justiției (III), Culegere de articole, studii și note 2018-2019, Marin Voicu ne prezintă o amplă lucrare structurată în cinci mari capitole. Pentru început, sunt abordate teme de drept european, precum starea justiției civile, comerciale și de contencios administrativ în statele Uniunii Europene. În a doua parte, cea de drept constituțional și parlament, sunt prezentate calitatea legii și deficitul de democrație parlamentară în procesul legislativ din România. Al treilea capitol este rezervat puterii judecătorești din Europa și din țara noastră, fiind dezbătute cu precădere reforma justiției din Franța, Belgia și Elveția. Cel de-al patrulea capitol, destinat dreptului maritim și arbitral, readuce în discuție subiecte precum starea codului maritim și a dreptului portuar. Nu în ultimul rând, în Starea justiției (III), Culegere de articole, studii și note 2018-2019 regăsim importante pagini de istorie judiciară reflectate în Pandectele Romane din perioada 1921-1939, ce ating subiecte precum cadrul justiției, stilul hotărârilor judecătorești sau dreptul în programele școlare. - Daniela Nae Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III scrisă de Marin Voicu. Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte rezonabil de groasă - are 248 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Starea justitiei. Culegere de articole. Studii si note III și, de asemenea, sperăm că autorul Marin Voicu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde