Rezumat Baietii si alte povestiri - Mario Vargas Llosa

• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatură Șefii, primul dintre cele două volume cuprinse în Băieții și alte povestiri, a fost publicat pentru întâia oară în urmă cu 50 de ani, marcând debutul oficial ca prozator al lui Mario Vargas Llosa.
Citește tot rezumatul cărții Baietii si alte povestiri... Realismul lucid al acestor șase povestiri, lipsit de inflexiuni mitologice, anunță o perspectivă aparte în contextul literaturii sud-americane, identificați adesea cu realismul de tip magic. Povestirea Băieții, scrisă un deceniu mai târziu, e un punct de cotitură: violentă e aici mai insidioasă și nu mai ține atât de un tacit „cod“ al onoarei și al machismului, ca în povestirile și romanele de până în 1967, cât, mai degrabă, de însăși regula jocului.   Șefii este prima mea carte și în ea apar câteva din multele povestiri scrise când eram adolescent și student. Era un concurs de povestiri la Barcelona, Leopoldo Alas, cu un premiu destul de modest, și, cum îmi doream să public, am participat, fără prea mari speranțe, însă am fost premiat. Zece ani mai târziu am scris Băieții. Subiectul îmi dădea târcoale de când citisem, într-un ziar, ca un câine a emasculat un nou-născut, într-un sătuc din Anzi. Îmi doream să scriu despre această rană stranie care, spre deosebire de altele, nu se închide, ci, odată cu trecerea timpului, se deschide din ce în ce mai mult. - Mario Vargas Llosa Traducere de Dragoș Cojocaru Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Baietii si alte povestiri?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Baietii si alte povestiri și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Baietii si alte povestiri scrisă de Mario Vargas Llosa. Baietii si alte povestiri a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Baietii si alte povestiri este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Baietii si alte povestiri face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 176 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Baietii si alte povestiri și, de asemenea, sperăm că autorul Mario Vargas Llosa, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII BAIETII SI ALTE POVESTIRI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde