Rezumat Soldatii de zinc - Svetlana Aleksievici

• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatură În 1989, Svetlana Aleksievici a îndrăznit să încalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul războiului din Afganistan, al soldatului „internaționalist“ care ajută un popor înapoiat să construiască socialismul. Între 1979 și 1989, un milion de militari sovietici au trecut prin Afganistan, provocând aici distrugeri uriașe și rămânând ei înșiși marcați de experiența unui conflict nerecunoscut oficial. Morții erau trimiși înapoi în URSS în sicrie sigilate de zinc, în timp ce, întorși în patrie, mare parte din supraviețuitori nu s-au putut reintegra și au devenit, în ochii altora, niște criminali.
Citește tot rezumatul cărții Soldatii de zinc... Soldații de zinc prezintă mărturiile emoționante ale unor participanți la război – soldați, ofițeri, asistente medicale – și ale unor mame care și-au pierdut copiii în Afganistan, într-o carte șocantă prin onestitatea ei brutală. Este o reconstituire tulburătoare și de neuitat a realității și absurdității războiului.   Cu un stil și o pasiune singulare, adoptând o viziune tragică susținută de inteligență politică, [Aleksievici] prezintă acest război ca pe o experiență omniprezentă și profund personală... - The New Yorker Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Soldatii de zinc?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Soldatii de zinc și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Soldatii de zinc scrisă de Svetlana Aleksievici. Soldatii de zinc a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Soldatii de zinc este editura LITERA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura LITERA aici. Cartea Soldatii de zinc face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 416 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Soldatii de zinc și, de asemenea, sperăm că autorul Svetlana Aleksievici, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII SOLDATII DE ZINC PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde