Rezumat Enigma Otiliei ed.2017 - George Calinescu

Enigma Otiliei este un roman de „sângeroasa execuție" a familiei interbelice românești, perspectivă mult mai amplă, de natură universală. Lumea banului apare exagerând monstruos viciile umanității.
Citește tot rezumatul cărții Enigma Otiliei ed.2017... Dacă pentru unii critici, Enigma Otiliei devine o desăvârșită comedie molierească tratată cu mijloacele narative ale realismului" (Sami Damian), fiind considerat un roman balzacian, influențele sunt multiple: din Stendhal — cuplul Pascalopol și Otilia amintind de cuplul Madame de Renal și Julien Sorel din Flaubert — analiza sentimentului de iubire din Dickens — descrierea minuțioasă a mediului de viață. - Lucian Pricop Provocările venite în ultimul timp din câmpul literar românesc au modificat substanțial lectura textelor scriitorilor moderni. În colecția „Literatura română modernă" sunt „arhivate" contribuțiile unor participanți majori la schimbarea de discurs literar. Încercăm astfel să adresăm o invitație elevilor și profesorilor de a căuta să înțeleagă mizele și subtextul unei schimbări de paradigma literară. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Enigma Otiliei ed.2017?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Enigma Otiliei ed.2017 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

RECENZIILE CĂRȚII ENIGMA OTILIEI ED.2017 PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie "Enigma Otiliei" de G. Călinescu

publicată la 2018-10-18 20:03:32

recenzie scrisă de Irina Fodor

2 secunde