Rezumat Altul decat Dumnezeu - Vianu Muresan

 Acest dumnezeu neștiut despre care totuși se vorbește, care totuși este numit, caracterizat și făcut comprehensibil, e un Altul decât Dumnezeu în sine, o alteritate sublimă ce păstrează în figurile ei diverse urmele înălțimii neasumate.
Citește tot rezumatul cărții Altul decat Dumnezeu... Acest Altul decât Dumnezeu este de fapt urmă, Arhi-urma întâlnirilor noastre cu absolutul, trauma pozitivă a proximității în contextul căreia ne fisurează transcendența, pentru a ne remite apoi judecăților nostalgice, comemorării sau evocării. E impropriu să numim teologie produsul unor atari prestații și, cu toate acestea, întrucât obiectul lor indirect, adică prin urmă, este tot Dumnezeu, avem de-a face totuși cu un gen teologic. Însă pentru a nu insinua performanțe la care natura noastră încă nu ne îngăduie să ajungem, pentru a nu confunda discursul nostru cu cel al veritabililor teologi, trăitori întru Dumnezeu și îmbogățiți de experiențe mistice, vom completa că nu facem decât o teologie a Alterității. Și mai spunem o dată, acest Altul este urma lui Dumnezeu în lume, pe care însă o resimțim cel mai adânc în propria constituție personală. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Altul decat Dumnezeu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Altul decat Dumnezeu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Altul decat Dumnezeu scrisă de Vianu Muresan. Altul decat Dumnezeu a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Altul decat Dumnezeu este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Altul decat Dumnezeu face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte ușor de citit, are doar 168 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Altul decat Dumnezeu și, de asemenea, sperăm că autorul Vianu Muresan, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde