Rezumat Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia - Virgil Nemoianu

"Volumul de față reprezintă o parte numai, dar poate impor­țanta, din activitățile mele late­rale. Cum acest „lateral” revine obsesiv în scrisul și gândirea mea, poate că cititorii și cititoarele vor privi volumul cu anume inte­res.
Citește tot rezumatul cărții Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia... [...] Suita de interviuri este poa­te lucrul cel mai interesant. De ce? Fiindcă schițează un proces de evoluție intelectuală, fiindcă arată schimbări, păși înainte și modificări, fiindcă permite celor interesați să vadă cum a crescut și s-a schimbat în curs de două de­cenii și jumătate o minte, să-i zi­cem, harnică sau curioasă. Deci nu bucățile separate contează, ci scurgerea lor, de la an la an." - Virgil Nemoianu "Acest volum reunește patruzeci și una de conversații ale lui Virgil Nemoianu, realizate între 1990 și 2017, cu români din mai multe generații. Două dintre discuții au devenit cărți, celelalte au apărut anterior în periodice și volume. Avem astfel o radiografie culturală, intelectuală, ideologică, politică și istorică – deopotrivă dialogică (Bahtin) și dialectica (Hegel) – a României și a lumii. Dar și a interlocutorilor înșiși, a mediilor din care vin, a orizonturilor spre care tind." - Sorin Antohi "Am fost obișnuiți să facem o distincție casantă între cei din țară și cei din afara României. Profesorul Virgil Nemoianu ne-a demonstrat că a fi geografic departe de țară nu exclude posibilitatea participării intense la viața culturală românească. Cu un deosebit interes urmăresc articolele pe care le publica […]. Traducerea în limba română a cărților sale fundamentale […] s-a dovedit a fi benefică pentru viața noastră culturală, lucrările respective au avut un impact impresionant, au impus un nivel superior de abordare a faptelor de cultură [...]. De un mare folos este și publicarea cărții România noastră [...], în care anvergura intelectuală a lui [Nemoianu] apare clar, cu deschidere spre toate orizonturile, fie ele literare, filosofice, istorice, politice sau religioase [...]. O carte în care problemele, de ieri și de azi, ale României sunt discutate într-un spirit critic deschis controversei." - Solomon Marcus   "[…] în cărțile lui Nemoianu publicate în America, România și cultura ei sunt mereu prezente pe plan de egalitate cu celelalte culturi europene. Opera lui e în același timp cea a unei personalități de suprafață internațională și a cuiva care, deși trăiește în capitala Americii, a rămas întotdeauna profund legat de țara în care s-a născut." - Toma Pavel Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia scrisă de Virgil Nemoianu. Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia este editura SPANDUGINO - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura SPANDUGINO aici. Cartea Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia face parte din categoria Publicistica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 678 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Intelepciunea calma. Romania noastra. Varia și, de asemenea, sperăm că autorul Virgil Nemoianu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde