Rezumat Poeme cu inger - Horia Garbea

Este vorba despre cel de-al 7-lea volum de poezie semnat de Horia Gârbea, coperta și ilustrațiile Dan Căsuță.   Despre autor:   Horia Gârbea s-a născut la 10 august 1962 în București. Este doctor în inginerie, cadru didactic universitar.
Citește tot rezumatul cărții Poeme cu inger... În domeniul literar, a debutat în 1982 cu poezie. A publicat poezie, proză, teatru, critica literară și teatrală, eseuri. Are piese reprezentate în țară ca și în Anglia, Franța, Serbia. A tradus în română numeroase piese dintre care 10 de W. Shakespeare. A publicat peste 35 de volume de   literatură. A obținut   premii   literare   între   care   Premiul Uniunii   Scriitorilor   de   două   ori,   Premiul   Academiei   Române   pentru dramaturgie, Premiul “Andrei Bantaș”. Fragment din volum: " o lună plină pe strada mare dintr-un oraș mic mașinile trec printre mese de tablă aș vrea să nu mă gîndesc la nimic sub luna turtită și oarbă în dosul bisericii mormintele kitsch de șmecheri care-au dat tunul par strîmbe ca niște țepi pe arici nihil sine deo scrie pe unul îngerul meu a plecat, mă preling pe lîngă porticuri din zidărie luna mă bate-n ochi vreau s-o sting și să zac sub adierea salcie un vînt chinuit în seara coclită dacă el m-ar vedea cu aripa lui m-ar răcori aș avea privirea umbrită de făptura sa ca de un geam albăstrui văzută prin el, luna devine frumoasa rotundă, fără cearcăn, plutind ca o navă ce revine acasă peste valuri ce n-o mai cuprind m-aș culca pe pavaj - n-ar fi greu - să mă calce oricine ar trece și să-mi închipui că e îngerul meu a revenit și n-o să mai plece" Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poeme cu inger?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poeme cu inger și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poeme cu inger scrisă de Horia Garbea. Poeme cu inger a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poeme cu inger este editura NEUMA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura NEUMA aici. Cartea Poeme cu inger face parte din categoria Poezie. Este o carte subțirică, are numai 86 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poeme cu inger și, de asemenea, sperăm că autorul Horia Garbea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde