Rezumat Surprins de bucurie - C.S. Lewis

Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri Pentru publicul larg, C.S. Lewis (1898-1963) este autorul celebrelor Cronici din Narnia, o serie de povesti fantasy în curs de ecranizare. Mai mult, figura acestui profesor de literatură care a predat la Oxford și la Cambridge, fiind un fel de simbol al elitei universitare britanice, și povestea lui de iubire cu Joy Gresham au inspirat un frumos film, Shadowlands (Tărâmul umbrelor), cu sir Anthony Hopkins și Debra Winger în rolurile principale.
Citește tot rezumatul cărții Surprins de bucurie... Mai puțin cunoscut de publicul larg este faptul că C.S. Lewis a scris remarcabile studii de literatură medievală și critica literară și că esocotit cel mai important apologet al creștinismului din secolul XX (unele scrieri ale sale pe tema credinței - Despre minuni, Cele patru iubiri, Problema durerii, Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, Despre lumea aceasta și despre alte lumi - au fost traduse la Humanitas). În Marea Britanie, Lewis a devenit celebru încă din timpul vieții grație conferințelor lui vibrante despre creștinism, transmise la radio în timpul războiului. Scrierile și cu atât mai mult conferințele creștine ale lui Lewis erau atât de convingătoare pentru că izvorau din încărcătura emoțională a propriei convertiri. Și chiar despre această convertire, oarecum surprinzătoare pentru un tânăr intelectual studios, lucid, deloc lipsitde spirit critic, e vorba în cartea de față. Surprins de Bucurie este, în fond, o autobiografie spirituală: în spatele vieții exterioare seconturează evoluția lăuntrică a autorului de la credința convențională din copilărie la necredința frivola din prima tinerețe și, în fine, la credința profundă în Dumnezeul creștin. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Surprins de bucurie?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Surprins de bucurie și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Surprins de bucurie scrisă de C.S. Lewis. Surprins de bucurie a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Surprins de bucurie este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Surprins de bucurie face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 260 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Surprins de bucurie și, de asemenea, sperăm că autorul C.S. Lewis, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde