Rezumat Vitrina cu sarlatani - Radu Paraschivescu

Cartea de fata pleaca de la obiceiul multora de-a crede tot ce li se spune si li se arata: un borcanel plin cu un lichid miraculos, o posibilitate de imbogatire urgenta, o conspiratie menita sa ne faca robii unei puteri malefice, o carte doldora de aberatii prezentate drept adevaruri stiintifice. Peste tot in lume, nu doar in Romania, fluviul credulitatii are trei afluenti: saracia, boala si disperarea.
Citește tot rezumatul cărții Vitrina cu sarlatani... Oamenii care se scalda in apele lor vad o barca de salvare in orice frunza plutind la intamplare. Buna informare pierde teren in fata deznadejdii. A spaimei. A indigentei. Si chiar daca nu toti cei infatisati in cele patru capitole ale cartii sunt sarlatani, cu totii profita de naivitatea altora, de neputinta celor mai saraci cu scoala de-a deosebi adevarul de scorneala. Unul incearca sa convinga lumea ca dacii i-au invatat latina pe romani, altul sustine ca plata cu cardul te face ostaticul tehnologic al lui Bill Gates. Unul crede ca virusul SARS-COV 2 dispare dupa o gura de tuica, altul ii neaga existenta. Unul infiinteaza o academie de slabit, altul stie ca festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra contine indicii la vederea carora secta care ne controleaza pe toti primeste unda verde sa puna gheara pe planeta. Unul acrediteaza teza ca Isus s-a nascut in Ardeal, altul exalta virtutile curative ale argilei albastre. Din toate aceste motive, Vitrina cu sarlatani este o incercare de repunere in drepturi a discernamantului. A informarii corecte, din surse credibile. A recursului la argument si la logica. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Vitrina cu sarlatani?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Vitrina cu sarlatani și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Vitrina cu sarlatani scrisă de Radu Paraschivescu. Vitrina cu sarlatani a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Vitrina cu sarlatani este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția 24 în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Vitrina cu sarlatani este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Vitrina cu sarlatani face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 290 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Vitrina cu sarlatani și, de asemenea, sperăm că autorul Radu Paraschivescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII VITRINA CU SARLATANI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde