Rezumat Marturii si marturisiri 1945-2020 - Septimiu Chelcea

Sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, abolirea monarhiei, instaurarea republicii, democratia populara sub Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu, prabusirea comunismului, constructia democratiei de tip occidental, aderarea la NATO si Uniunea Europeana, criza sanitara si economica provocata de pandemia COVID-19: aceste evenimente social-istorice au marcat parcursul celor 80 de ani ai vietii mele.
Citește tot rezumatul cărții Marturii si marturisiri 1945-2020... Despre aceste evenimente si despre "amanuntul biografic" depun marturie. Nu incerc sa adun pietricele si fire de nisip pentru a-mi ridica un soclu. Am pacatele mele. Si nu putine. Imi atribui, totusi, calitatea de a nu fi tradat conditia de profesor, chiar dupa ce varsta m-a despartit de catedra universitara.   In descrierea dinamicii vietii, asa cum precizeaza profesoara de psihologie Lea R. Pulkkinen de la Universitatea din Jyyaskyla (Finlanda), s-au conturat trei directii principale: Psihologia evolutiei personalitatii pe parcursul vietii (lifespan psychology), Sociologia reconstructiei personalitatii pe parcursul vietii (life-course sociology) si genetica comportamentului (behavior genetics) (Pulkkinen, 2000, p.261).   Imi voi prezenta parcursul vietii in paradigma sociologica, apreciind ca aceasta pune in lumina mai clar influenta contextului social-istoric asupra fiecarui stadiu al dezvoltarii personalitatii.  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Marturii si marturisiri 1945-2020?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Marturii si marturisiri 1945-2020 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Marturii si marturisiri 1945-2020 scrisă de Septimiu Chelcea. Marturii si marturisiri 1945-2020 a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Marturii si marturisiri 1945-2020 este editura PRO UNIVERSITARIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PRO UNIVERSITARIA aici. Cartea Marturii si marturisiri 1945-2020 face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 352 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Marturii si marturisiri 1945-2020 și, de asemenea, sperăm că autorul Septimiu Chelcea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde