Rezumat De comunisti am fugit, peste comunisti am dat - Ionut Iamandi

De comunisti am fugit, peste comunisti am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia In primul rand, demersul lui Ionut Iamandi este unul inedit. Nici fictiune, nici memorialistica, ci documente din arhiva fostei Securitati.
Citește tot rezumatul cărții De comunisti am fugit, peste comunisti am dat... Autorul analizeaza fenomenul refugiatilor, pornind de la un dosar de urmarire facut de Securitate, descoperit la CNSAS. In al doilea rand, avem un autor bine pregatit, care face comparatii, conexiuni istorice, paralele (unele literare, intre Teodor Caravasile si Moromete al lui Marin Preda, de pilda), al carui studiu are si un aparat critic impunator, cu toata saracia informatiilor la subiect. Stilul, dinamic si alert, este adecvat subtitlului Povestea unui refugiat din Basarabia (povestea, nu istoria sau drama!), cu accent pe viata unui om obisnuit, cu reactii normale (sanatoase) la absurditatea unor/multor situatii ale epocii. Chiar daca personajul principal nu a fost nici repatriat, nici deportat, avem, in acest studiu introductiv, cel mai documentat text de pana acum despre basarabenii refugiati. - Liliana Corobca Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi De comunisti am fugit, peste comunisti am dat?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând De comunisti am fugit, peste comunisti am dat și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie De comunisti am fugit, peste comunisti am dat scrisă de Ionut Iamandi. De comunisti am fugit, peste comunisti am dat a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea De comunisti am fugit, peste comunisti am dat este editura VREMEA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura VREMEA aici. Cartea De comunisti am fugit, peste comunisti am dat face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte ușor de citit, are doar 148 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând De comunisti am fugit, peste comunisti am dat și, de asemenea, sperăm că autorul Ionut Iamandi, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde