Rezumat Razboiul lui Peiper - Danny S. Parker

Razboiul lui Peiper. Anii de razboi ai liderului SS Jochen Peiper: 1941-1944   Aceasta lucrare istorica majora, Razboiul lui Peiper, este atat o biografie a celui mai enigmatic razboinic al lui Hitler, Jochen Peiper, cat si un studiu unic al lumii inversate din punct de vedere moral a celui de-al Treilea Reich.
Citește tot rezumatul cărții Razboiul lui Peiper...   Tanarul colonel SS Jochen Peiper a reprezentat un stralucit simbol al propagandei. Remarcat si sprijinit de insusi Hitler in anturajul elitei naziste, a devenit faimos datorita numeroaselor si fulgeratoarelor victorii repurtate conducandu-si blindatele in stepele rusesti sau in teatrul de razboi din Vest. Un comandant hotarat, inteligent si ambitios, inzestrat cu remarcabile insusiri de luptator: curaj, tenacitate, inspiratie in deciziile asumate; totodata si un ofiter loial Fuhrerului, incarcat cu decoratii, necrutator, temut si detestat pentru cruzimea unor actiuni de pedepsire ordonate fie impotriva prizonierilor, fie a civililor. Tradus acum in Romania prima oara, Danny S. Parker este cunoscut si pretuit pentru minutiozitatea si obiectivitatea investigatiilor si consideratiilor sale privind desfasurarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ca sa il poata portretiza cat mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani. - Claudiu Christescu   Razboiul lui Peiper este dedicata controversatului colonel SS Jochen Peiper. In Germania celui de-al Doilea Razboi Mondial, Peiper intrunea caracteristicile definitorii atribuite de o propaganda exacerbata arianului tipic, acest falnic si temerar razboinic, emblematicul exponent al rasei pur germanice, fiind remarcat si sprijinit de insusi Himmler, in anturajul elitei naziste. Astfel ca, dupa ce in anii de inceput ai razboiului isi demonstrase loialitatea si eficienta ca asistent personal al lui Himmler, lui Peiper i s-a oferit ocazia sa se afirme pe front, intr-o functie de comanda. Postura din care a devenit faimos prin numeroase victorii repurtate, datorate inspiratiei deciziilor asumate, curajului si tenacitatii, insa si prin cruzimea unor actiuni de pedepsire ordonate. - Danny S. Parker Traducere din limba engleza de Micsunica Ionescu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Razboiul lui Peiper?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Razboiul lui Peiper și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Razboiul lui Peiper scrisă de Danny S. Parker. Razboiul lui Peiper a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Razboiul lui Peiper este editura LEBADA NEAGRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura LEBADA NEAGRA aici. Cartea Razboiul lui Peiper face parte din categoria Categoria: Istorie Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 654 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Razboiul lui Peiper și, de asemenea, sperăm că autorul Danny S. Parker, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII RAZBOIUL LUI PEIPER PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde