Rezumat Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 - Robert Klenck

Cu cel de al doilea caiet al Metodei de vioara de Robert Klenck se continua studiul pozitiei I la vioara.   Materialul didactic muzical se extinde, din punct de vedere tonal, cu exercitii tehnice si studii in toate tonalitatile majore si minore.
Citește tot rezumatul cărții Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2... Studiul acestora trebuie sa fie precedat de executia gamei si a arpegiilor de tonica si de septima de dominanta in care sunt scrise exercitiile si studiile, pregatind astfel intonatia lor pe baza tonala. In acest scop am adaugat, la tabloul gamelor majore si minore, arpegiile de tonica si de septima de dominanta aferente. De asemenea, in editiile anterioare ale Caietului II, exercitiile denumite impropriu "mecanice" (pe care acum le-am numit "tehnice") se terminau cu incercari de pregatire si de executie a dublelor-coarde, incercari dificile pentru faza de dezvoltare a elevului. Socotind ca este mai logic ca toate exercitille privitoare la duble-coarde sa, formeze un capitol special, le-am grupat pe toate in ultimul capitol al caietului. Ordinea in care acestea se vor studia va fi a succesiunii lor normale pe tonalitati, oferind posibilitatea elevului sa le cunoasca si sa si le insuseasca in mod progresiv.   Pentru ca studiul intregului material sa fie minutios si pentru a obtine un randament cat mai bun in realizarea tehnicii si valorificarii continutului muzical, am indicat diverse modele de studiu, trasaturi de arcus, variante ritmice, precum si semne de dinamica corespunzatoare unei frazari muzicale naturale. Cum materialul cuprins in Caietul II nu epuizeaza tratarea tuturor problemelor cantatului in pozitia I, profesorul Klenck recomanda lucrari de specialitate ce urmeaza a fi studiate paralel cu metoda lui, urmarind astfel o cat mai temeinica insusire a pozitiei I. Este deci recomandabil ca elevul sa-si consolideze cunostintele si deprinderile cantatului in aceasta pozitie, parcurgand si alte materiale: game, exercitii, studii, piese etc. Numai in felul acesta isi va asigura trecerea la studiul celorlalte pozitii. - Prof. Alexandru Theodorescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 scrisă de Robert Klenck. Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 este editura GRAFOART - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura GRAFOART aici. Cartea Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 face parte din categoria Partituri Muzicale. Este o carte subțirică, are numai 96 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Studiul pozitiilor la vioara. Pozitia 1, Caiet 2 și, de asemenea, sperăm că autorul Robert Klenck, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde