Rezumat Poezii - George Bacovia

George Bacovia (n. 17 septembrie 1881, Bacău – d. 22 mai 1957, București) a fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Este autorul unor volume de versuri și proza scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira.
Citește tot rezumatul cărții Poezii...   La început văzut ca poet minor de critică literară, va cunoaște treptat o receptare favorabilă, mergând până la recunoașterea sa ca cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă.   Cuprins:  Alb,  Altfel, Amurg, Amurg violet, Panorama, Belșug, Boemă, Contraș, Cuptor, Toamna, Crize, Singur, Plumb de iarnă, Decembre, Plumb de toamnă, Decor, Demult, Dialog de iarnă, Dies irae, Din urmă, După-amiază caldă, Trudit, Ecou de romanță, Ecou de serenadă, Ego, Epitaf, Amurg antic, Estetic urban, Feude, Finis, Frig, Furtuna, Gaudeamus, Glossă, Gri, Seara tristă, Idei, Imn, Negru, În fericire, Alean, În parc, Lacustră, Largo, Liceu, Matinală, Melancolie, Meridian, Moina, Monosilab de toamnă, Nervi de toamnă, Nervi de primăvară, Amurg de iarnă, Nevroză, Nihil, Ninge, Noapte, Nocturnă, Noapte de oraș, Noapte de vară, Obsesii, Oh, amurguri, Pastel, Piano, Plumb, Poema finală, Poema în oglindă, Povesti, Psalm, Rar, Regret, Requiem, Revelion, Să ne iubim, Sânge, plumb, toamna, Serenada muncitorului, Șic transit, Și ce?, Și ninge, Strigoii, Tablou de iarnă, Tăcere, Toamna murind, Trec zile, Umbra, Vanitas, Veritas, Vizita, Vobiscum, Vreodată, Zgomote, Sonet, Amurg de toamnă, În grădină, Spre toamnă, Note de toamnă, Pălind, Plumb de iarnă, Că mâine, Când singur, Din vremuri, Din liră, Spre primăvară, De iarnă, Versuri, Serenadă, Tăcere, Din vremuri, La țărm, Curaj, Ecoul târziu, Trec nouri, Pastel, Renunțare, Apus, Ecou de romanță, Vreodată, Trec zile, Elegie, Versuri, Sfârșit de toamnă, Legenda, Un cântec, Și toate, Controversă, Balada, Miazăzi de vară, Scântei galbene, Singur, Miezul nopții, Vânt, Marș funebru, Blet, Dormitând, Nocturnă, Note de primăveră, Amurg de vară, Fanfară, Gol, De iarnă, Unei fecioare, Note de toamnă, Vals de toamnă, Igienă, Plumb de iarnă, Toamna, Între ziduri, Dimineața, Antrenare, Studiu, Excelsior, De ultimă oră, Perpetuum mobile, De artă. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poezii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poezii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poezii scrisă de George Bacovia. Poezii a apărut în anul 2009. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2009 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poezii este editura HERRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERRA aici. Cartea Poezii face parte din categoria Poezie. Este o carte ușor de citit, are doar 192 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poezii și, de asemenea, sperăm că autorul George Bacovia, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII POEZII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde