Rezumat Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie - Paula Fredriksen

Ce s-a petrecut cu ucenicii lui Isus dupa executie? Care a fost destinul acelei comunitati invaluite in mister si asupra careia planeaza inca atatea controverse? Ce erau ei, o secta iudaica, sau adeptii unei noi religii? Au crezut cu adevarat ca Isus a inviat? Valorificand critic studiile si cercetarile mai vechi si mai noi, Paula Fredriksen ne invita intr-o calatorie tulburatoare, reconstituind cu eruditie, cu talent si cu realism viata si credintele primei comunitati a discipolilor lui Isus din Nazaret, dand raspunsuri lucide si uneori neasteptate intrebarilor de mai sus - si nu numai - pe temeiul izvoarelor istorice si arheologice.
Citește tot rezumatul cărții Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie... O carte esentiala pentru oricine doreste sa inteleaga nasterea crestinismului in contextul iudeo-pagan al vremii. Cartea de fata a fost scrisa in Ierusalim. Doar aflandu-ma aici, plimbandu-ma prin orasul vechi, stand langa Kotel, precum si - atunci cand politica locala o permitea - in spatiul musulman, construit pe ruinele magnificei structuri a lui Irod, toate acestea mi-au hranit imaginatia, dar m-au si patruns de tristete si uimire. Ce loc minunat, scaldat in sange, iubit si contestat mai e si Ierusalimul pe aceasta planeta! Spunand povestea generatiei lui Isus cea plina de speranta, intorcandu-ma in timp, pe cand crestinii erau evrei, am spus si povestea unei parti din Ierusalim. - Paula Fredriksen O carte provocatoare si admirabil de lucida, care il va face pe cititor sa-si reconsidere prejudecatile si sa-si regandeasca ideile. - Bart D. Ehrman O relatare succinta a celei mai vechi etape a ceea ce mai tarziu se va numi crestinism. O carte care provoaca gandirea si o intriga. Fredriksen scrie intotdeauna cu o verva care readuce la viata epoci apuse. - Larry W. Hurtado, Marginalia Infatisand cultura profund iudaica a primei comunitati a discipolilor lui Isus, cartea de fata merita o cat mai larga audienta si are potentialul de a stimula dialogul dintre evrei si crestini. De aceea o recomand tuturor, mai ales facultatilor de teologie, seminariilor si Bisericilor. - Michael W. Duggan, Catholic Biblical Quarterly Traducere din limba engleza de Dionisie Constantin Pirvuloiu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie scrisă de Paula Fredriksen. Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie a apărut în anul 2023. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2023 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie face parte din categoria Istorie Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 272 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Pe cand crestinii erau evrei. Prima generatie și, de asemenea, sperăm că autorul Paula Fredriksen, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde