Rezumat Divortul prin procedura notariala - Daniela Negrila

Procedura notarială constituie, alături de cea dată în competența ofițerului de stare civilă, o alternativă la soluționarea divorțului pe cale judecătorească. Instituirea unei asemenea proceduri a avut ca scop degrevarea instanțelor judecătorești de soluționarea unor litigii a căror rezolvare se poate realiza și fără intervenția justiției, prin simpla înțelegere a soților.
Citește tot rezumatul cărții Divortul prin procedura notariala... Posibilitatea înfăptuirii divorțului pe cale notarială a fost reglementată încă din anul 2010, însă noul Cod civil i-a adus unele elemente noi, cel mai important dintre acestea privind susceptibilitatea acestei proceduri de a fi folosită și în cazul în care există copii minori rezultați din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați. Procedura divorțului pe cale notarială prezintă numeroase avantaje – celeritate, cheltuieli reduse, confidențialitate –, care fac ușor previzibilă utilizarea ei pe scară largă în viitor. În acest context, prezența lucrare își propune realizarea unei prezentări a procedurii divorțului pe cale notarială din trei unghiuri: al legii aplicabile, al doctrinei și al practicii judiciare în materie. Prin faptul că analizează problemele pe care le implică utilizarea procedurii în cele mai mici amănunte și că oferă un răspuns la numeroase situații dificile ce se pot ivi în activitatea notarială, lucrarea este de o incontestabilă utilitate practică. Deși reprezintă o sursă de informare în primul rând pentru notari, cartea este destinată și folosirii de către avocații care oferă asistenta juridică părților pe parcursul acestei proceduri. Prin manieră accesibilă în care sunt prezentate aspectele normative, teoretice și practice și prin includerea în cuprinsul ei a unor modele, lucrarea este utilă tuturor, pentru că oricine, fără a avea cunoștințe în domeniul juridic, se poate documenta cu privire la avantajele folosirii procedurii în cauză și la etapele pe care le presupune parcurgerea acesteia. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Divortul prin procedura notariala?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Divortul prin procedura notariala și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Divortul prin procedura notariala scrisă de Daniela Negrila. Divortul prin procedura notariala a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Divortul prin procedura notariala este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Divortul prin procedura notariala face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 388 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Divortul prin procedura notariala și, de asemenea, sperăm că autorul Daniela Negrila, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde