Rezumat Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila - Daniela Negrila

Dreptul de opțiune succesorală se constituie ca un element de referință al transmisiunii patrimoniale morțis causa. De exercitarea sa depinde cine va deveni moștenitor al defunctului, cum se va împărți averea succesorală, partea care va reveni fiecărui moștenitor ș.a.m.d.
Citește tot rezumatul cărții Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila... Importanța sa a fost major recunoscută de noul Cod civil, care a dat o nouă dimensiune instituției opțiunii succesorale, pe care a reglementat-o substanțial diferit față de vechea legislație. Volumul de față reprezintă o introducere în studiul dreptului de opțiune succesorală și al transmisiunii moștenirii. Acesta tratează la nivel de prezentare generală variantele pe care succesibilul le are atunci când, după principiul nemo invitus heres, își exprimă opțiunea cu privire la moștenirea autorului său. Expunerea este dinamică, iar abordarea subiectelor face permanent joncțiunea între teorie și practică. Analizând materia titularilor dreptului de opțiune succesorală, autoarea face o incursiune interesantă în zona condițiilor generale ale moștenirii, pe care le tratează în funcție de instituția analizată – dreptul de opțiune succesorală. Un capitol distinct se referă la actul juridic de opțiune și la întocmirea acestuia, reprezentând un instrument deosebit de util practicii. Ne aflăm în fața unei veritabile „lecturi juridice”, pe care o recomandăm tuturor celor care, în aprofundarea profesiei lor, doresc să găsească soluții conforme noii legislații în materie succesorală. Analiza dreptului de opțiune succesorală va continua cu următoarele volume: - Volumul II, care va trata problematica legată de termenul de opțiune succesorală, de renunțarea la moștenire și de retransmiterea dreptului de opțiune succesorală; - Volumul III, care va trata problematica acceptării succesiunii și pe cea a transmisiunii moștenirii. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila scrisă de Daniela Negrila. Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 300 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Dreptul de optiune succesorala vol.1. Studii teoretice si practice - Daniela Negrila și, de asemenea, sperăm că autorul Daniela Negrila, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DREPTUL DE OPTIUNE SUCCESORALA VOL.1. STUDII TEORETICE SI PRACTICE - DANIELA NEGRILA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde