Rezumat Opere III: Teatru - Gellu Naum

„Să scrii despre Gellu Naum este o impietate. Să scrii ceva elaborat, gîndit, modificat despre cel care și-a luat scrisul din stele și l-a trecut așa cum era pe hîrtie este un nonsens. Gellu Naum a fost și este pentru mine cea mai vie și mai elocventă formă a suprarealismului.” (Alexandru Tocilescu)   „Operațiunea pe care Gellu Naum a făcut-o în Nepotul lui Rameau aș putea să o denumesc o transformare subcutanee a textului.
Citește tot rezumatul cărții Opere III: Teatru... Fără să piardă nimic din structura foarte complexă a unui text filozofic. Fără să altereze complexitatea cu care exprimă personajele. Gellu Naum a mînuit cu o extraordinară înțelegere literară cuvintele, transformînd un text care era menit să fie citit într-unul care poate fi înțeles fiind auzit. Operațiune de o extremă subtilitate și delicatețe.” (David Esrig)   „Scena lui Gellu Naum e scena virtualităților care coexistă și se realizează simultan în paralel, e suma istoriilor posibile care își trag unitatea (fiindcă scena e totuși una, una singură) din capacitatea noastră de a participa la ele, de a juca în toate planurile.” (Vlad Zografi)   „N-a scris ca un dramaturg, ci ca un suprarealist. Gellu Naum clatină cu nonșalanță tabieturile dramaturgice de rigoare, polemizînd cu popularul comic sau cu la fel de popularul, în fond, tragic, înlocuindu-le cu umorul negru care le conține, a rebours și exploziv, pe amîndouă, la care se adaugă un frison poetic.” (Simona Popescu) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Opere III: Teatru?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Opere III: Teatru și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Opere III: Teatru scrisă de Gellu Naum. Opere III: Teatru a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Opere III: Teatru este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Opere III: Teatru face parte din categoria Teatru. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 408 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Opere III: Teatru și, de asemenea, sperăm că autorul Gellu Naum, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde