Rezumat Sport si rasism - Cristian Jura

Despre rasism, despre xenofobie, despre discriminare, despre răutate, despre violență în toate formele ei de manifestare nu se vorbește prea mult în România. Nu sunt subiecte care să conteze în raport cu grijile cotidiene, nu sunt subiecte care să fie luate în serios în dezbaterile mediatice, nu fac rating dacă nu se lăsă cu răniți, cu decese, cu divorțuri sau adulter.
Citește tot rezumatul cărții Sport si rasism... Sunt teme de nișa pe care puțini sunt dispuși să le aducă în atenția opiniei publice sau să le mute în topul priorităților strategice prevăzute de agenda politică. Când vorbim de rasism și discriminare în România nu vorbim de campanii ample sau de o acțiune concertată a întregii societăți, nu vorbim de cazuri documentate, analizate și dezbătute la scară largă. Din când în când mai răzbat în spațiul public informații despre acțiuni de natură discriminatorie, în general atunci când autoritățile sancționează instituții, organizații sau persoane publice pentru manifestări rasiste, xenofobe sau evenimente cu tenta violență. În contextul în care nivelul de trai este scăzut, cu locuri de muncă nesigure, prost plătite și de calitate slabă, în contextul în care sistemul de sănătate este mai bolnav decât pacienții, în contextul în care învățământul de stat pune pe fugă profesorii iar fiscalitatea încovoiază până și ideea de antreprenoriat, este de înțeles faptul că societatea ridică din umeri în fața unor subiecte care nu influențează direct bunăstarea economico-financiară. Abia când discriminarea și rasismul bat direct și insistent la ușa omului subiectul începe să ardă și să devină important. Abia atunci când copilul, mamă, fratele cad victime ale unor atacuri cu violență verbală sau fizică apare brusc interesul față de spete similare, de instituții ale statului și legislație națională și internațională. În anticiparea unor astfel de situații vine experiența domnului Cristian Jura, transpusă în lucrarea de față cu claritate, cu o documentare exhaustivă și cu argumente și explicații tehnice care ajută cititorul să se orienteze în hățișul legislativ și să afle informații corecte și complete despre câteva spete celebre din România. Cristian Jura, profesor universitar și doctor în științe juridice, face prin această lucrare un pas important în plasarea României într-o zonă de normalitate în raport cu țările dezvoltate în ceea ce privește combaterea rasismului și a discriminărilor de orice fel. Chiar dacă spetele analizate sunt extrase din lumea sportului, semnalul pe care îl dă acest material este acela că România nu este o zonă sălbatică, fără reguli și fără sancțiuni, ci o țară în care firescul și respectul găsesc un teritoriu propice să prindă rădăcini. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Sport si rasism?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Sport si rasism și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Sport si rasism scrisă de Cristian Jura. Sport si rasism a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Sport si rasism este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Sport si rasism face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte ușor de citit, are doar 174 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Sport si rasism și, de asemenea, sperăm că autorul Cristian Jura, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde