Rezumat Corespondenta completa Vol.1 - Rene Descartes

Traducere din franceză, latină și neerlandeză de Vlad Alexandrescu, Robert Arnăutu, Robert Lazu, Călin Cristian Pop, Mihai-Dragoș Vădană, Grigore Vidă Note, cronologie, note complementare, bibliografie și indici de Vlad Alexandrescu, Robert Arnăutu, Călin Cristian Pop, Mihai-Dragoș Vădană, Grigore Vidă „Un lucru este sigur: filosofia lui Descartes nu are nimic din gîndirea unui om solitar, în ciuda vieții retrase pe care autorul ei a ales s-o ducă în Țările de Jos.
Citește tot rezumatul cărții Corespondenta completa Vol.1... El s-a aflat într-un contact viu cu principalii filosofi ai timpului său, atît direct, prin scrisori, cît și prin agenții lor, de care este înconjurat. În general, și este viziunea care m-a ghidat în alcătuirea volumelor de față, corespondența lui Descartes seamănă cu un cîmp de bătălie, în care Descartes nu numai că verifică receptarea ideilor sale în Europa literelor, ci și contracarează obiecțiile stîrnite de scrierile sale în diverse cercuri, pe care le cunoaște prin purtătorii lor de cuvînt. Astfel, dincolo de rolul de laborator intelectual care le-a fost recunoscut, cred că intervențiile epistolare ale lui Descartes trebuie văzute uneori că testarea unor poziții filosofice originale într-un peisaj saturat de vederi convenționale, alteori de-a dreptul ca o luptă în care cititorul modern este chemat să recunoască și să identifice părțile beligerante.” (Vlad Alexandrescu) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Corespondenta completa Vol.1?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Corespondenta completa Vol.1 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Corespondenta completa Vol.1 scrisă de Rene Descartes. Corespondenta completa Vol.1 a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Corespondenta completa Vol.1 este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Corespondenta completa Vol.1 face parte din categoria Filosofie Universala. Este o carte 864 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Corespondenta completa Vol.1 și, de asemenea, sperăm că autorul Rene Descartes, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CORESPONDENTA COMPLETA VOL.1 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde