Rezumat 100 de zile pina la 1000 de ani - Ara Septilici

“Romanul Arei septilici, suprarealist existențial de inimă albastră, cu filiații în Gelu Naum, Urmuz și Eugen Ionescu, urmează o linie melodică ingenios orchestrată din instantanee prozopoematice care dau seama de tristețea cea de toate zilele, a autoarei, personajelor și cititorului, disimulată în giumbușlucuri metaforice, gînduri versificate, imagini surpate-n iluzii lingvistice…” (Radu Aldulescu) “Ara septilici se arată încă din Ficțiuni foarte sigură pe sine, deja posesoare a fineței stilistice care o caracterizează și astăzi și deja manipulatoare dextera a mai multor formule textuale, în funcție de efectele urmărite.
Citește tot rezumatul cărții 100 de zile pina la 1000 de ani... [...] Dublul, un roman a confirmat din plin: e una dintre cărțile de vîrf ale «noului nou val» al prozei românești recente, a anilor ’90-2000. [...] în simpatic-suprarealistele 100 de zile pînă la 1000 de ani predomină nu veselia, ci tristețea, într-o combinație cu o uimitoare rețetă, indecelabilă: fără să poți proba, fără să poți demonstra, simți că fluxul verbal disimulează imperfect stări din categoria celor depresive, ca în subtext vibrează trăiri patetice și interogații esențiale. [...] Rămîne un sentiment intens de tensiune existențială. Ne este oferită o confesiune contorsionată, răsturnată în umor aproape negru. Mărturisitoarea s-a ascuns, s-a efășat în spatele divagațiilor al căror sens nu e să lămurească lucrurile, ci să le dizolve în frazări reflexive. Să ne reamintim: «Gîndul e mai important decît cel care-l gîndește»…” ( Ion Bogdan Lefter) “Citesc cu mare greutate texte contemporane. Înghit tot mai anevoie povestea, așa cum a ajuns ea să ni se fâlfâie azi peste tot. Mi-e cam greață de cuvinte și nu dau doi bani pe Timp. De aceea, mă bucur s-o știu pe Ducesă Ară de Septilici, care mi-a cântat bucățele din Cântecele ei de Leagăn, adunate în cartea de față. Plecăm de la ea în zori, cu o poftă de moarte deloc neglijabilă, care mă făcea vioaie și mirosea a ploaie. De ce să ți se-ndoaie? Într-o pauză publicitară eternă, să mângâiem pisica Maldoror, indirect. Să nu fim pe fază. Răspunsul este, de la Ara citire, unul singur: DA. (p.s. ieși afară dumneata!)” (Maria Răducanu)

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi 100 de zile pina la 1000 de ani?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând 100 de zile pina la 1000 de ani și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie 100 de zile pina la 1000 de ani scrisă de Ara Septilici. 100 de zile pina la 1000 de ani a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea 100 de zile pina la 1000 de ani este editura HERG BENET - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERG BENET aici. Cartea 100 de zile pina la 1000 de ani face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte subțirică, are numai 96 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând 100 de zile pina la 1000 de ani și, de asemenea, sperăm că autorul Ara Septilici, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde