Rezumat Paravanul dintre actor si rol - Andrei Vartic

De parcă mi-ar băga cineva cuțitul în gât, așa mă simt, amice, când mă întrebi: „De ce montezi «Medeea?»“ A răspunde la această întrebare (atunci când „Medeea“ mea n-a trecut de două ori barierele ministeriale – și, sper, nu din rea voința cinovnicilor de la minister, ci din lipsa sensibilității pentru un alt fel de teatru) înseamnă a răspunde la întrebarea fundamentală a creației - de ce montez, de ce m-am băgat în artă, în arta teatrului.
Citește tot rezumatul cărții Paravanul dintre actor si rol... Cum șefii culturii noastre nu pot înțelege că un artist arde de viu, „chinuit că Nesus, ori că Hercule, înveninat de haină-i“, trebuie să mai răspund încă la o întrebare „De ce pâna mea rămâne în cerneală...?“ Și dacă strămoșii nu mi-ar fi înrădăcinat în gene catrenul optimismului său dacă aș da bir cu fugiții, aș horcăi, asemeni „harmăsariului“ cantemirian „mai mult de groaza morții speriat decât de mușcătura lupului.“ Și, ca să vezi, nu mă sperie truda la care m-am înjugat. Dimpotrivă. Mă încărcă cu noi și folositoare energii, mă curătă de venin, dar mai ales de „zavistie“, și iată-mă răspunzând, aproape șugubaț, ca bunicul: „Ce montez și cum montez, privite din perspectiva răspunsului, mai ales la întrebarea fundamentală a existenței, arareori hotărăsc. Căci Brecht își angaja arta mai întâi în slujba realității imediate, iar la celălalt pol, dar rămânând tot în domeniul artei, Ovidiu zice în una din «Tristele» sale din Tomis: «întrezării un liman – scrisul», un liman asupra căruia August n-are putere, un liman al Omului creator.“ Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Paravanul dintre actor si rol?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Paravanul dintre actor si rol și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Paravanul dintre actor si rol scrisă de Andrei Vartic. Paravanul dintre actor si rol a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Paravanul dintre actor si rol este editura VICOVIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura VICOVIA aici. Cartea Paravanul dintre actor si rol face parte din categoria Desen Muzica Film Teatru. Este o carte rezonabil de groasă - are 243 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Paravanul dintre actor si rol și, de asemenea, sperăm că autorul Andrei Vartic, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PARAVANUL DINTRE ACTOR SI ROL PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde