Rezumat Din tainele vietei. Amintiri contimporane - V.A. Urechia

Reunite pentru prima dată în volum, memoriile lui V.A. Urechia reconstituie imaginea societății românești din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În pagini pline de savoare, amintirile din viața de familie și din călătoriile în străinătate se întrețes cu episoade din istoria autohtonă sau europeană.
Citește tot rezumatul cărții Din tainele vietei. Amintiri contimporane ... Urechia descrie marile evenimente la care este martor – detronarea lui Mihai Sturdza, ocupația austriacă, venirea regelui Carol I, intrarea armatei rusești în țară, unirea principatelor – și schițează portretele personalităților istorice și culturale ale vremii, între care Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, I. Brătianu sau C.A. Rosetti. Cel care și-a închinat întreaga viață culturii ne oferă astfel o mărturie prețioasă despre o epocă în care destinul României și-a schimbat dramatic cursul.   „Rolul principal al lui V.A. Urechia este acela de pionier, de deschizător de drumuri în cultura română, de pe urma căruia au profitat din plin generația sa și cele ulterioare. Demersul de față poate fi considerat și o încercare de reconfigurare a dimensiunii cărturarului, de a-l face mai bine receptat de cercetători și de publicul larg.” (Leonidas Rados) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Din tainele vietei. Amintiri contimporane ?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Din tainele vietei. Amintiri contimporane și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Din tainele vietei. Amintiri contimporane scrisă de V.A. Urechia. Din tainele vietei. Amintiri contimporane a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Din tainele vietei. Amintiri contimporane este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Din tainele vietei. Amintiri contimporane face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 552 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Din tainele vietei. Amintiri contimporane și, de asemenea, sperăm că autorul V.A. Urechia, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DIN TAINELE VIETEI. AMINTIRI CONTIMPORANE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde