Rezumat Ce-ti pasa tie de parerile altora? - Richard P. Feynman

Aproximativ jumătate dintre aceste 21 de scurte eseuri colocviale tratează participarea directă a lui Feynman la ancheta întreprinsă după dezastrul navetei spațiale Challenger. El se distribuie în rolul unui detectiv îndrăzneț și, relatând la persoana întâi singular, ne lăsă mereu să surprindem lucrurile importante pe care el le are de spus despre siguranța zborului și lipsa de comunicare din interiorul NASA.
Citește tot rezumatul cărții Ce-ti pasa tie de parerile altora?... O anexă prezintă alarmantele sale observații tehnice despre fiabilitatea navetei sau despre lipsa ei. Celelalte povestiri sunt, în cea mai mare parte, o colecție indistinctă de conferințe internaționale, condimentate cu mici anecdote. Dar două eseuri ating autentice profunzimi emoționale: omagiul adus tatălui său, care l-a învățat să cultive un sentiment de mirare, și relatarea poveștii sale de iubire cu prima lui soție (care a murit). În această miscelanee postumă, fizicianul teoretician Feynman ne înfățișează sporadic și spiritul său aventuros, care i-a captivat pe cititorii cărții Surely, You Must Be Joking, Mr. Feynman! Publishers Weekly Unul dintre cei mai mari fizicieni din secolul XX, Richard Feynman, avea o nepotolită sete de aventură și un talent fără pereche de a spune poveștile din viața lui. Ce-ți pasă ție de părerile altora? este ultima moștenire literară a lui Feynman, redactată împreună cu prietenul și colegul său percuționist, Ralph Leighton. Printre numeroasele lui istorisiri – unele amuzante, altele profund emoționante – o cunoaștem pe prima soție a lui Feynman, Arlene, care l-a învățat misterul ireductibil al iubirii pe când se stingea într-un pat de spital, în timp ce el lucra în apropiere la fabricarea bombei atomice, în Los Alamos. Ni se mai oferă, de asemenea, o fascinantă relatare a anchetei desfășurate după explozia navetei spațiale Challenger din 1986 și retraim momentul în care Feynman a dezvăluit cauza dezastrului printr-un experiment elegant: scufundând un inel de cauciuc într-un pahar cu apă de la gheață și scoțându-l apoi, deformat. New York Book Review Glasul lui Feynman își face auzit ecoul aspru și direct în aceste pagini. James Gleick, autorul cărții Isaac Newton Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ce-ti pasa tie de parerile altora??

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ce-ti pasa tie de parerile altora? și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ce-ti pasa tie de parerile altora? scrisă de Richard P. Feynman. Ce-ti pasa tie de parerile altora? a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ce-ti pasa tie de parerile altora? este editura PUBLICA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PUBLICA aici. Cartea Ce-ti pasa tie de parerile altora? face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte rezonabil de groasă - are 296 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ce-ti pasa tie de parerile altora? și, de asemenea, sperăm că autorul Richard P. Feynman, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CE-TI PASA TIE DE PARERILE ALTORA? PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde