Rezumat Postmodernismul Romanesc - George Badarau

  Din cuprins: - Conceptul de postmodernism; - Teoreticienii postmodernismului; - Estetica postmodernismului; - Pseudo-textualismul; - Textualismul realist și himeric; - Literatura optzecistă Cartea reprezintă o sinteză despre un curent literar important, în context național și european.
Citește tot rezumatul cărții Postmodernismul Romanesc... Autorul a cercetat diferite surse, de la simplele însemnări de arhivă pînă la exegezele cele mai moderne. Sinteza a fost redactată după tehnica lucrărilor de popularizare, a dicționarelor și enciclopediilor, urmărindu-se esențialul, exprimat într-un stil telegrafic. George Bădarău adună laolaltă informații esențiale culese din volumele de critică literară și de teoria literaturii atît din peisajul românesc de specialitate, cît și din cel european. Volumul include referințe la lirică, epică și dramaturgia postmoderne romane, dar nu uita să adauge și o parte de aplicații, fără a cădea în capcana comentariului literar facil. Cartea reprezintă un reper esențial pentru cei care doresc să se informeze, să înțeleagă evoluția literaturii române, să redacteze o lucrare despre postmodernism: elevi, studenți, profesori. Postmodernismul denumește în literatură o atitudine și o tendință diferite de cele ale modernismului. Dacă modernismul, cu variantele sale extreme avangardiste, marca o ruptură cu trecutul, o voință de înnoire presupunînd o fază violent demolatoare, postmodernismul exclude noutatea absolută și decide să conviețuiască pașnic cu tradiția. Irina Petraș Postmodernismul nu reprezintă o ruptură față de poezia modernă, ci o prelungește pe aceasta, se întoarce la ea; recuperează literatura din toate epocile. în timp ce poezia modernă se constituie ca un refuz, poezia postmodernă se constituie ca o acceptare. Această recuperează tradiția, o integrează în bloc și-o asumă critic sau ironic. Postmodernismul are un punct de vedere istoric absent modernismului. Nicolae Manolescu Postmodernismul este un proces de evoluție, se dezvoltă pe trei coordonate: antiformalismul, spiritul anarhic și decreativ, fiind unul dintre cele "trei moduri de înnoire artistică", după avangardă și modernism. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Postmodernismul Romanesc?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Postmodernismul Romanesc și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Postmodernismul Romanesc scrisă de George Badarau. Postmodernismul Romanesc a apărut în anul MAI 2007. O mulțime de cărți bune au apărut în anul MAI 2007 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Postmodernismul Romanesc este editura INSTITUTUL EUROPEAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura INSTITUTUL EUROPEAN aici. Cartea Postmodernismul Romanesc face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte ușor de citit, are doar 124 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Postmodernismul Romanesc și, de asemenea, sperăm că autorul George Badarau, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde