Rezumat Libertatea Academica - Liviu Andreescu

  Din cuprins: ◊ Justificări ale libertății academice; ◊ Libertatea academică - datorii și drepturi; ◊ Libertatea academică și libertatea de exprimare; ◊ Libertatea academică și actele aprofesionale; ◊ Libertatea academică: doar pentru profesori? ◊ Autonomia universitară și autoadministrarea academică; ◊ Libertatea academică și diversitatea instituțională; ◊ Reglementarea libertății academice Cartea reprezintă prima analiză elaborată a unui concept frecvent invocat în spațiul public al ultimelor două decenii, însă rareori discutat și, cel mai adesea, puțin înțeles.
Citește tot rezumatul cărții Libertatea Academica... Prima parte a lucrării se concentrează asupra unor probleme normative. Care sunt principalele justificări ale libertății academice într-o societate democratică? Ce datorii și ce drepturi implică libertatea academică? Căror grupuri de actori universitari le revin acestea? Care este legătura conceptuală dintre libertatea academică și libertatea de exprimare? Partea secundă se oprește asupra politicilor universitare în domeniul libertății academice și, în mod particular, asupra conceptului înrudit de autonomie universitară. Tema politicilor academice e discutată contextual, în funcție de coordonatele principalelor sisteme contemporane de învățământ superior, ocazie cu care cartea oferă o incursiune prin universitățile americane, britanice și continentale de astăzi. Libertatea academică a fost concepută cu un public extins în minte. Volumul se adresează, într-un limbaj accesibil, dar fără a sacrifica analiza riguroasă, deopotrivă amatorilor de filozofie normativă și celor preocupați de structură - și de soarta - educației superioare. În primul rând însă, Libertatea academică rămâne o carte necesară bibliotecii oricărui universitar. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Libertatea Academica?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Libertatea Academica și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Libertatea Academica scrisă de Liviu Andreescu. Libertatea Academica a apărut în anul MARTIE 201. O mulțime de cărți bune au apărut în anul MARTIE 201 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Libertatea Academica este editura INSTITUTUL EUROPEAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura INSTITUTUL EUROPEAN aici. Cartea Libertatea Academica face parte din categoria Pedagogie Metodica. Este o carte rezonabil de groasă - are 240 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Libertatea Academica și, de asemenea, sperăm că autorul Liviu Andreescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde